Розділ Події

ХАЕС з робочим візитом відвідав голова правління Енергоатома

Автор 16 лютого 2024, 21:15

На майданчику Хмельницької АЕС тривають відновлювальні роботи на блоках №3 та №4. Під час робочого візиту на станцію, в.о. голови правління Енергоатома Петро Котін зазначив, що наразі до процесу вже залучено 333 фахівці і навесні ця цифра повинна збільшиться вдвічі.

«Я задоволений тим темпом і рівнем робіт, які проведені: це вже зовсім інший стан блоків ніж той, в якому вони простоювали багато років. Хочу подякувати за це всім, хто залучений до процесу. Ми впевнено крокуємо до збільшення атомних потужностей України», – наголосив Петро Котін.

Нині до робіт залучені кваліфіковані фахівці тимчасово окупованої Запорізької АЕС, які мають відповідний досвід будівництва шести блоків ЗАЕС. Вони забезпечені житлом, для них організовано логістику і створено гідні умови праці.

«Навесні кількість фахівців, які працюватимуть на майданчику має збільшитися до 600 осіб. Вже зараз ми маємо вирішити низку питань аби атомники із Запорізької атомної електростанції, які приїдуть до міста-супутника ХАЕС, були забезпечені усім необхідним», – підкреслив Петро Котін.

Вже в 2030-х роках в Україні прогнозується стрімке зростання енергоспоживання, тож Компанія продовжує інтенсивно працювати над добудовою блоків.

За словами в.о. голови правління Енергоатома, Хмельницька АЕС буде флагманом атомної енергетики України, а після звільнення Запорізької АЕС від рашистів, у нашій країні буде дві найпотужніші атомні електростанції в Європі.

Роботи з підготовки до добудови енергоблоку №3 Хмельницької АЕС майже завершено.

Про це зазначив в.о. голови правління Енергоатома Петро Котін під час наради з керівництвом та оперативним персоналом філії «ВП ХАЕС».

Перед цим він разом з гендиректором станції та відповідальними фахівцями здійснили обхід майданчиків, щоб оцінити прогрес виконаних робіт.

Керівник НАЕК наголосив, що відновлювальні роботи йдуть за графіком і проводяться якісно:

«Наші фахівці активно працюють на майданчиках майбутніх енергоблоків №3 та №4. Більшість приміщень третього блоку вже повністю відновлено, і фактично готове до монтажу обладнання. На четвертому блоці теж розпочато необхідні роботи».

Разом з тим, він зауважив на необхідності надалі дотримуватись встановлених графіків, аби всі завдання були виконані у зазначені терміни.

«Ми мали завдання бути готовими до монтажу обладнання на третьому блоці в теплу пору року. Можу констатувати, що ми вкладаємось у цей графік», - сказав Петро Котін.

Очільник НАЕК зазначив, що будівництво нових блоків відповідає Енергетичній стратегії України. Перед Енергоатомом стоїть завдання наростити потужності до 17,4 ГВт у 2032 році, а в 2050 році - до 23,7 ГВт. Тому жодних затягувань у підготовці до запуску нових реакторів бути не може.

На завершення Петро Котін вручив нагороди працівникам станції. Атомників відзначено за вагомий внесок у розвиток і забезпечення діяльності енергетичного комплексу в умовах воєнного стану, професіоналізм, а також активну підтримку Збройних Сил України, участь у волонтерському русі та небайдужу громадянську позицію.

Енергоатом і Нетішинська міська військова адміністрація посилюють співпрацю задля оборони міста-супутника ХАЕС

Керівник Енергоатома Петро Котін в межах робочого візиту на Хмельниччину зустрівся з начальником Нетішинської міської військової адміністрації Григорієм Олендрою.

Сторони обговорили безпекову ситуацію в регіоні, питання будівництва додаткових захисних споруд у місті-супутнику Хмельницької АЕС та координації заходів із надання допомоги захисникам України.

Петро Котін та Григорій Олендра домовилися посилювати оборону ядерного обʼєкту, міста та підвищувати безпеку його мешканців.

В підтвердження зазначених намірів був підписаний меморандум.

«Сьогодні забезпечення роботи обʼєкта критичної інфраструктури - Хмельницької АЕС, безпека персоналу станції, мешканців міста Нетішин та прилеглих до атомної електростанції поселень – є найважливішим завданням для кожного з нас», – сказав Петро Котін.

0
репостів
0
репостів