Розділ Події

У Білокриниччі попрощалися із старшим матросом Кіндером Олександром Валерійовичем

Автор 06 січня 2024, 16:10

6 січня 2024 року у Судилківській громаді зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели Захисника рідної землі, старшого оператора протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин, старшого матроса Кіндера Олександра Валерійовича.

Олександр Кіндер народився 18 вересня 1989 року, проживав у Білокриниччі. Тут пройшло дитинство, тут навчався у місцевій школі.

Зростав доброзичливим, чуйним, щирим, ввічливим юнаком. Після закінчення дев’ятирічки навчався у Слов’янському авіаційному коледжі (Донецька область), здобув професію «ремонт та обслуговування повітряних суден». І хоча за спеціальністю не працював, та роки навчання у коледжі відіграли велику роль у подальшому професійному становленні Олександра.

Він працював на залізниці монтером колії, в службі охорони у виправних закладах, працював на автозаправці. Відгуки колег по роботі та службі дуже позитивні. Олександра поважали за працелюбність, надійність та товариськість.

27 листопада 2022 року Олександр Кіндер був призваний на військову службу під час мобілізації. Вірний військовій присязі син України, мужній, відважний воїн, вірний побратим, великий патріот та життєлюб до останнього подиху виконував священний обов’язок – захищав рідну землю від російського агресора.

За мир в Україні віддав найдорожче – своє життя: 27 грудня 2023 року героїчно загинув під час захисту Батьківщини поблизу одного з населених пунктів у Херсонській області. Усе забрала жорстока війна: плани, мрії, бажання, залишивши батькам, двом донечкам, синочкові та всій родині Олександра біль, сльози, гіркоту непоправної втрати.

Сьогодні Олександр Кіндер востаннє побував на земних гостинах у батьківській оселі та рідному селі Білокриниччя. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли побратими - військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Сашу. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу живим коридором Шани. Плакали всі, бо болить…

Поховали Олександра в рідному Білокриниччі з усіма військовими почестями.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України. Світлий спомин про мужнього Захисника України Олександра Валерійовича Кіндера назавжди залишиться в наших серцях.

Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять…

Судилківська сільська рада

0
репостів
0
репостів