Розділ Події

Шепетівська громада прощалась з капітаном Володимиром Харчишиним

Автор 26 грудня 2023, 14:52

Знову жахлива, незворотна трагедія вразила всю нашу громаду. На війні вбито окупантом ще одного хороброго і відважного захисника, начальника інженерної служби, капітана Харчишина Володимира Володимировича, який все своє життя до останнього подиху присвятив військовій службі, служінню Україні. На першому місці в нього були підлеглі, його побратими.

Народився Володимир Харчишин 4 листопада 1977 року у Шепетівці. Навчався у загальноосвітній школі № 5. Юнак мав багато захоплень, йому подобалося малювати, тому закінчив Шепетівську художню школу. Активно займався спортом, дуже любив тварин, цікавився різною технікою, особливо мотоциклами, любив сам майструвати та вдосконалювати її.

Закінчивши у 1994 році школу вступив до Житомирського військового інституту радіоелектроніки імені Сергія Корольова.

Після закінчення у 1999 році закладу поступив на службу у військову частину на посаду старшого помічника 1-го відділу зберігання радіолокаційного озброєння За період служби був відзначений міністерством оборони України: у 2006 році – медаллю «За сумлінну службу III ступеня», 2010 році – медаллю «За сумлінну службу II ступеня», у 2011 році – медаллю «За особисті досягнення II ступеня». Товариші по службі згадують Володимира Володимировича як висококваліфікованого спеціаліста, хорошу й порядну людину. З 2014 року був учасником антитерористичної операції. З 2015 року по лютий 2017 року – у складі оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», а у 2017 році в Донецькій області. У вересні 2017 року був звільнений в запас, закінчивши службу на посаді капітана, інженера відділу зберігання ракет арсеналу озброєння Збройних сил України.

З початком повномасштабного вторгнення Володимир Володимирович повернувся до війська, щоб боронити рідний край.

З червня 2022 року Володимир Харчишин виконував військовий обов’язок на півдні, в Запорізькій області. Кожного дня старенька мама, Людмила Яківна, чекала телефонного дзвінка, щоб почути, що все добре. Ось і 1 грудня син зателефонував і сказав «Мамо, не хвилюйся, я не надовго… пізніше передзвоню…» Вже не передзвонив….

Загинув наш земляк, начальник інженерної служби, капітан Харчишин Володимир Володимирович 1 грудня 2023 року в Запорізькій області., мужньо виконавши військовий обов’язок, захищаючи незалежність України.

Висловлюємо співчуття родині у важку годину скорботи.

Герої не вмирають!

Шепетівьска міська рада

Останнє редагування 26 грудня 2023, 14:56
0
репостів
0
репостів