Розділ Події

Шепетівська громада провела у засвіти загиблого захисника Віталія Захарова

Автор 22 грудня 2023, 15:56

Шепетівська громада з невимовним болем та сумом, навколішки зустріла свого героя – солдата Захарова Віталія Володимировича, гранатометника 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини, який поклав життя за Україну у бою з окупантами.

Народився Віталій Захаров 23 червня 1974 року у родині шепетівчан. Юнак ріс спокійним та добрим, цінував дружбу та справедливість, мав творчу душу та, як і всі хлопчаки, був трішки бешкетником. Віталій писав вірші, часто читав їх мамі, гарно малював, ліпив оригінальні прикраси з пластиліну. Мати вчила, що будь-яка справа вирішується не силою, а розмовою.

Після закінчення місцевої загальноосвітньої школи №1 Віталій вступив до Київського індустріального коледжу, обравши будівельну спеціальність. Йому подобалось будувати та створювати щось нове, він розумів, що це – його. Після строкової служби, яку Віталій проходив в Криму, юнак продовжив навчання. Закінчивши коледж з червоним дипломом вирішує залишитись в столиці та започатковує свою невеличку справу з дизайну та виготовлення візитівок. Життя у столиці стало лише початком його професійного шляху. Згодом Віталій повертається у рідне місто. Маючи необхідні знання та вправні золоті руки, він починає нову сторінку та реалізовує себе у будівельній сфері. Віталій Володимирович багато працює, подорожує країною, працює у різних містах, набираючись досвіду.

З початком повномасштабного вторгнення він розуміє, що потрібен своїй країні та повертається у рідне місто. Мати Героя Валентина Йосипівна згадує, що Віталій з дитинства усвідомлював себе українцем. Він не міг стояти осторонь. Спочатку долучається до територіальної оборони, а 5 липня 2023 р. вступає до лав Збройних Сил України. Спочатку було навчання у різних куточках країни, а потім і гарячі точки на лінії зіткнення. Під час виконання одного з бойових завдань Віталій Захаров отримав контузію серця, лікувався, та знову повернувся у стрій. Його побратими згадують, що він був справжнім воїном, вірним другом, людиною слова та мужності, зразком незламності та вірності своїй країні. Для Віталія Володимировича справедливість і честь були завжди на першому місці. Він з честю боронив Україну, мріяв про Перемогу і робив усе для того, щоб гідно протистояти ворогу.

16 грудня 2023 року Захаров Віталій Володимирович загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку, в результаті атаки FPV-дроном, отримавши поранення, несумісні з життям.

Захищаючи право на наше безпечне життя, не шкодуючи, віддав власне.

Уся громада в цей гіркий час висловлює щирі співчуття родині, близьким та друзям.

Слава Україні!

Героям слава!

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів