Розділ Події

У Шепетівці проводжали в останню земну дорогу юного захисника Андрія Середюка

Автор 21 грудня 2023, 16:00

Востаннє до рідної домівки «на щиті» повернувся солдат Середюк Андрій Миколайович, номер обслуги 1 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти військової частини. Сьогодні у Шепетівці, усією громадою проводжали в останню земну дорогу мужнього воїна.

Йому було 24. Молодий юнак, майже дитина з душею героя – воїна.

Після закінчення шепетівської загальноосвітньої школи №1 Андрій обрав для себе технічний напрям. Навчання продовжив у Шепетівському професійному ліцеї, обравши спеціальність столяра, що йому вдавалося. Згодом юнак проходив строкову службу у Запоріжжі. Армія загартувала його. І хоч у школі згадують його сором’язливим та скромним, та це був справжній українець зі сильним характером. За приклад він мав старшого брата Дмитра, який без вагань пов’язав своє життя з військовою справою й боронить Україну.

А потім було 24 лютого 2022 року. І вже 26 лютого хлопець був у лавах Збройних сил України, у рядах захисників. Службу проходив у рідному місті, та з часом зрозумів, що може та хоче більше і згодом був направлений ближче до лінії зіткнення.

«Мамо, все добре», – час від часу читала короткі повідомлення його мама і від того на крапельку ставало легше. Лише на крапельку. Бо не знала, що із сином вже наступної миті там, на війні.

А потім настав кінець…Кінець цього достойного насиченого барвистого молодого й красивого життя. Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну на Донецькому напрямку, Середюк Андрій Миколайович загинув 14 грудня 2023 року.

Висловлюємо співчуття батькам, всім близьким та рідним відважного та відданого захисника своєї країни!

Герої не вмирають!

Слава Україні!

0
репостів
0
репостів