Розділ Події

Ворожа міна обірвала життя воїна: у Шепетівці прощались із Віталієм Капланом

Автор 18 жовтня 2023, 16:35

Сьогодні, 18 жовтня, Шепетівська громада схилила голови у глибокій скорботі за загиблим воїном Віталієм Капланом. На площі Тараса Шевченка відбулось громадське прощання із мужнім шепетівчанином.

12 жовтня 2023 року виконуючи бойове завдання загинув гранатометник 1 стрілецького відділення, 1 стрілецького взводу, 4 стрілецької роти, 2 стрілецького батальйону, солдат Каплан Віталій Валерійович.

Віталій Каплан народився 20 серпня 1988 року в родині шепетівчан. Зростав веселим хлопчиком, мав багато друзів, він вмів дружити, підтримувати і розвеселити. За приклад мав старшу сестру. Вона згадує:

«Він дуже гарно співав, ми любили з ним співати, особливо «Червону руту» і хоча був молодшим я завжди відчувала його захист і турботу».

Після закінчення Шепетівського НВК №3 вступив до Плужненського професійного аграрного ліцею та здобув професію «кухар, офіціант, бармен». Після закінчення ліцею довгий час працював по спеціальності – барменом у рідній Шепетівці, згодом вирушив на роботу в Київ. Віталій ніколи не цурався роботи, наполегливо працював, постійно навчався, опанував нове ремесло і став спеціалістом у своїй справі. У столиці юнак зустрів своє кохання – землячку Яну. Одружився та згодом у молодої сім’ї народився синочок Дмитро, з яким Віталій проводив дуже багато часу та присвячував весь свій вільний час.

З початком повномаштабного вторгнення Віталій відправив сім’ю на батьківщину дружини, на Кам’янеччину. З мамою, яка на той час теж працювала в столиці, повернувся до рідної Шепетівки. І, хоча Віталій не проходив строкової служби за станом здоров’я, твердо вирішив, попри все захистити своїх найрідніших. 1 березня 2022 року він пішов добровольцем до військкомату та вже наступного дня був мобілізований до Збройних сил України. З того часу Віталій неодноразово проходив навчання та підготовку, побував у гарячих точках. «Капрал» – такий позивний мав Віталій, проходив службу у 93 бригаді «Холодний Яр», яку шепетівська громада неодноразово підтримувала.

На жаль, 12 жовтня ворожа міна обірвала життя воїна. Побратим «Зубр» виніс Віталія з поля бою та пізніше написав: «Свою справу робив до кінця, загинув, як герой…»

І справді, він був таким, відповідальним, все робив чітко та виважено… Його турбувало лише, коли закінчиться ця клята війна, яка забрала його з сім’ї, єдиного чоловіка, сина та брата.

Осиротіли його рідні жінки: мама, сестра та дружина. Без міцного батьківського плеча залишився син Дмитро.

Молодий, повний мрій та планів на майбутнє, які, на превеликий жаль, вже не збудуться. Віталій Каплан віддав своє життя за рідну землю, за життя кожного з нас.

Висловлюємо щирі співчуття згорьованій родині, близьким та друзям воїна.

Слава Україні!

Героям слава!

Шепетівьска міська рада

Останнє редагування 18 жовтня 2023, 16:41
0
репостів
0
репостів