Розділ Події

Син знатиме батька лише за світлинами: Шепетівська громада попрощалась із захисником Денисом Пивоварчуком

Автор 11 жовтня 2023, 16:38

Додому на щиті повернувся Денис Володимирович Пивоварчук, старший солдат, навідник першого кулеметного відділення, кулеметного взводу другої стрілецької роти. Сьогодні Шепетівська громада провела в останню земну дорогу полеглого захисника України.

Денис Пивоварчук народився 24 березня 1987 року у селі Червоний Цвіт Шепетівського району, згодом родина переїхала до Шепетівки. Навчався юнак в ЗОШ №8. Після закінчення школи був призваний до лав ЗСУ, а після служби в армії, у 2005 році, хлопець влаштувався в Шепетівську виправну колонію №98 на посаду молодшого інспектора-кінолога служби охорони. Життя підкидало Денису випробування, та він не здавався.

Своє кохання – красуню рівнянку Олену юнак зустрів у рідній Шепетівці. Підкорив дівчину своєю рішучістю та наполегливістю. Він був спокійним та виваженим, надійним та турботливим. 17 вересня 2011 року вони одружилися. Подружжя наполегливо працювало, налагоджували своє життя. Денис був гарним господарем, за що не брався – все вдавалося. У 2013 році у родині народився первісток Владислав, в 2014 році – донечка Ольга. Діти були його скарбом, найбільшим досягненням, він ніколи їм нічого не шкодував. У 2014 році, коли фактично почалась війна, він вже тоді знав, що буде до останнього захищати Україну.

З початком повномасштабного вторгнення, Денис, відправивши дружину з дітьми у безпечне місце, вирішив стати на захист Батьківщини. Не вагаючись, 25 лютого 2022 року, зранку вирушив до військкомату, звідки і був мобілізований до лав Збройних сил України. І на війні він був одним із кращих – справжній чоловік, патріот і воїн. Денис був неодноразово відзначений командуванням. За незламність духу, хоробрість, проявлену стійкість та відмінне виконання військового обов’язку, а також вагомий особистий внесок у захист України був нагороджений подякою народного депутата України.

Навіть на війні намагався впорядкувати простір навколо себе, полюбляв готувати, даруючи побратимам відчуття домашнього затишку. Був за друга, брата та батька. Маючи досвід служби, розумів важливість постійного догляду за військовим спорядженням та своїм прикладом надихав товаришів по службі. У пам’яті побратимів назавжди залишиться його щира усмішка. Оптиміст та мрійник, Денис завжди хотів мати багато дітей. Вже під час війни в родині з’явився ще один син – Дем’ян, маленька копія татка, який знатиме батька лише за світлинами та спогадами найрідніших. Сім’я для Дениса була понад усе. Він мріяв побудувати великий будинок на рідній землі, саме тут – в Шепетівці, виховувати дітей, бавити онуків. Та жорстока війна зруйнувала його майбутнє.

Денис Володимирович Пивоварчук загинув 5 жовтня 2023 року, відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу та незалежність.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним Дениса.

Герої не вмирають!

Шепетівська міська рада

Останнє редагування 11 жовтня 2023, 16:44
0
репостів
0
репостів