Розділ Події

У Судилкові в останню земну дорогу провели захисника Моренця Михайла Івановича

Автор 09 жовтня 2023, 16:33

9 жовтня 2023 року у Судилківській громаді Шепетівщини зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели Захисника рідної землі, Героя України, старшого солдата першого відділення першого взводу третьої стрілецької роти однієї з військових частин Моренця Михайла Івановича.

Михайло Моренець, судилківчанин, народився 15 грудня 1988 року. У Судилкові пройшло дитинство, тут навчався у Судилківській школі I-II ступенів. Зростав доброзичливим, чуйним, щирим, ввічливим, відповідальним юнаком – таким був і в дорослому житті.

Після закінчення дев’ятирічки навчався токарній справі у Шепетівському професійному ліцеї (училище № 20), однак за спеціальністю не працював, бо був призваний до лав ЗСУ.

Після служби в армії влаштувався на роботу водієм вантажних авто, був першокласним водієм, здійснював вантажні перевезення, працюючи на важливих об’єктах інфраструктури області та за її межами. Одружився, з дружиною виховували двійко діточок. Тільки б жити… Але клята війна перекреслила всі плани, сподівання, мрії, забрала у батьків люблячого сина, у сестри – люблячого брата, а у маленьких синочка і донечки забрала люблячого татка.

Моренець М.І. захищав незалежність та територіальну цілісність країни з березня 2022 року. У квітні 2023 року отримав поранення, після лікування в госпіталі знову став на захист рідної землі.

Вірний військовій присязі син України, мужній, відважний воїн, вірний побратим, за мир в Україні віддав найдорожче – своє життя. Загинув Михайло 06 вересня 2023 року при виконанні бойового завдання по здійсненню заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф, під час ведення штурмових дій противника в одному з населених пунктів Запорізької області.

Сьогодні Михайло Моренець востаннє побував на земних гостинах у батьківській оселі та рідному селі. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли побратими - військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Михайла. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу живим коридором Шани. Плакали всі, бо болить…

Поховали Михайла Моренця в рідному Судилкові з усіма військовими почестями.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України. Світлий спомин про мужнього Захисника України М.І. Моренця назавжди залишиться в наших серцях.

Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять…

Судилківська громада

0
репостів
0
репостів