Розділ Події

Улашанівська громада попрощалась із старшим солдатом Джурилюком Іваном

Автор 04 серпня 2023, 12:55

Вчора, 3 серпня Улашанівська територіальна громада провела в останню земну дорогу справжнього українського Героя Джурилюка Івана Ігоровича. Лютий ворог позбавив його життя у самому розквіті, залишивши непоправну рану у серці та душі рідних і близьких.

Його біографія така ж коротка як і життя…

Народився Іван 25 грудня 1998 року в с.Хвощівка Славутського району. Після переїзду родини в с.Улашанівка, у 2005 році був зарахований до 1 класу Улашанівського навчально-виховного комплексу, де закінчив 9 класів. Навчався  у Дубенському вищому художньому професійно-технічному училищі та здобув спеціальність різьбяра по дереву. Працював ливарником на ПРАТ «ГЕБЕРІТ КЕРАМІК ПРОДАКШ» до 23 грудня 2018 року допоки не призвали Івана до лав Збройних сил України. Після проходження служби повернувся на завод, а згодом – працював  за кордоном.

На другий день повномасштабного вторгнення росії в Україну Іван Джурилюк звернувся до військомату. Був призваний та проходив службу у лавах Національної гвардії України.

30 липня 2023 року  біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області під час артилерійського обстрілу старший солдат ДЖУРИЛЮК Іван Ігорович загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

У Івана залишилися дружина Надія, мама Наталія Володимирівна, вітчим Іван Васильович, брат Ярослав, сестра Софія.

Від керівництва Улашанівської сільської ради висловила співчуття рідним і близьким загиблого секретар сільської ради Лариса Мазур.

Багато проникливих слів про свого колишнього учня сказала Мельничук Ольга Миколаївна, вчитель англійської мови Улашанівського ліцею імені Володимира Марковського, класний керівник Івана.

- Іван був людиною, яка випромінювала внутрішнє світло, впевненість та спокій. Він був справжнім мужнім захисником. В окопах на передовій ми відчували, що Іван один з тих, хто дбав не лише про себе, а й про кожного військовослужбовця, що служив разом з ним, -  згадав побратим Івана Джурилюка  старший лейтенант Юрій Маховський.

… Герої не вмирають. Вони просто перестають бути поруч. Відлітають… Тихенько і не попрощавшись. Можливо, тому, що не збирались помирати. Мали плани, хотіли любити, народжувати дітей, навчатись, працювати, радіти життю. Не судилось… Герої стають зірками в небі. Янголами-охоронцями.

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Низько схиляємо голови у скорботі, висловлюємо співчуття рідним і глибоку шану батькам за виховання Героя. Він наближав Перемогу!

Слава Герою!

Слава Україні! Героям слава!

Виконавчий комітет Улашанівської сільської ради

0
репостів
0
репостів