Розділ Події

Небо плакало дощем: громада схилила голови у скорботі за воїном Дмитром Юр’євим

Автор 29 червня 2023, 15:35

Велике горе об’єднало мешканців громади, які зібралися, щоб провести в останню земну дорогу нашого земляка – Юр’єва Дмитра Олександровича. 22 червня 2023 року наш захисник приєднався до Небесного воїнства.

Народився Дмитро Юр’єв 19 липня 1990 року в м. Шепетівка. Сім’я та друзі згадують, що із самого малечку він був дуже швидкий і допитливий, добрий, із загостреним відчуттям справедливості, був товариським та мав багато друзів.

Коли юнакові виповнилося 9 років, помер батько, Дмитро важко переживав втрату.

Після закінчення школи Дмитро навчався в Хмельницькому професійно-технічному училищі, потім закінчив Шепетівський фаховий коледж закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

Працюючи за кордоном, юнак познайомився з дівчиною із Миколаєва – Олександрою, та у 2018 році молоді люди побралися. У них народилися двійнята – донечка Мілана та син Артем.

Коли почалось повномасштабне вторгнення Дмитро був на роботі в Польщі. Не вагаючись, найняв таксі з Гжевська, доїхав до кордону, і за декілька днів був у Шепетівці в військкоматі. Пішовши добровольцем, був направлений в логістичний батальйон, який займався забезпеченням боєприпасами. Згодом за власним бажанням був переведений в 128 гірсько-штурмовий батальйон, та призначений на посаду солдата, номер обслуги гранатометного відділення взводу роти вогневої підтримки.

Вкінці 2022 року під час артилерійського обстрілу під Бахмутом був контужений, лікувався в Дніпропетровську в госпіталі, та вважав, що це не серйозна хвороба і весь час поривався на передову, до своїх побратимів.

«Франц», такий позивний був у Дмитра Юр’єва, нічого не боявся, не ховався, завжди думав про інших, – кажуть побратими.

Життя воїна обірвалося 22 червня 2023 року внаслідок раптової смерті на позиціях у Запорізькій області.

Дмитро Юр’єв назавжди залишиться у нашій пам’яті справжнім воїном та патріотом – захисником своєї Батьківщини.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів