Розділ Події

У Грицівській громаді перепоховали Героя України Васіча Сергія Вікторовича

Автор 19 травня 2023, 18:59

Сьогодні, 19 травня 2023 року, у Грицівській територіальній громаді відбувся чин перепоховання загиблого Героя України Васіча Сергія Вікторовича. Провели в останню дорогу Героя декілька сотень людей: рідні, близькі, знайомі, побратими, військовослужбовці та жителі громади.

Тіло захисника раіше захоронили на Київщині. Рідним вдалося дізнатися, що його могила під номером 96. Від липня минулого року тривали процедури здачі ДНК для підтвердження особи загиблого, щоб родина змогла перепоховати воїна. І от тепер Героя повернули додому.

Розділяємо горе сім’ї та непоправну втрату, всі ми схиляємо голови у скорботі. Світла пам‘ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях!

Щирі співчуття близьким і рідним!

Слава Україні!

Героям слава!

ВАСІЧ Сергій Вікторович - командир танку танкового батальйону 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України, Герой України (посмертно), старший сержант.

З 2015 року проходив військову службу у лавах Збройних сил України та брав участь в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

З 2018 року проходив військову службу в танковому батальйоні 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України (місто Володимир Волинської області).

З 24 лютого 2022 року брав участь у відсічі і стримуванні широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

8 березня 2022 року під час оборони Київської області в районі селища міського типу Макарів танк Т-64БВ під командуванням старшого сержанта Сергія Васіча разом із двома іншими танками вступили в бій з переважаючими силами противника.

Танк Сергія Вікторовича з першого прострілу уразив головну бойову машину ворога та, майстерно маневруючи, зайшов у фланг противника й відкрив вогонь, завдаючи втрат живій силі окупанта.

Загалом три українські танки знищили шість одиниць ворожої техніки та значну кількість особового складу. Проте танк Сергія Васіча був уражений протитанковою керованою ракетою ворога, в результаті чого здетонував боєкомплект танку.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 12 березня 2022 року № 127/2022, старшому сержанту ВАСІЧУ Сергію Вікторовичу, присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Шепетівська РВА

Останнє редагування 19 травня 2023, 20:22
0
репостів
0
репостів