Розділ Події

Шепетівська громада прощалась з воїном Графом Афанасіядє

Автор 08 квітня 2023, 15:38

Сьогодні, 8 квітня на площі ім.Т.Г.Шевченка громада прощалась із Графом Леонідовичем Афанасіядє - стрілком першого стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти.

Наш земляк загинув у Харківській області 9 вересня 2022 року під час ракетного обстрілу.

Народився Граф Афанасіядє 18 листопада 1983 року в м. Коростень Житомирської обл. У вересні 1991 року пішов у 1 клас Шепетівської школи № 8, згодом навчався у Шепетівському пансіоні. У 2006 році закінчив Шепетівський професійний ліцей, здобувши професію електрогазозварника.

Графа Леонідовича знало чимало людей. З багатьма був знайомий з часів Майдану. Був активним учасником Революції Гідності. Там, на Майдані, був поранений.

Після одужання вирушив боронити державу на Сході. 9 липня 2015 року був мобілізований, по жовтень 2016 року. Військову службу проходив на посаді стрілець-помічник гранатометника.

У лютому 2018 року він укладає контракт на проходження військової служби у ЗСУ та був призначений на посаду номер обслуги зенітно-артилерійського взводу, згодом – навідник у тій же частині. З червня 2019 – стрілець-зенітник ракетного взводу, а у квітні 2020 року Граф Леонідович служить стрільцем-помічником гранатометника у тих же військах.

Граф Леонідович брав участь в Антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, в операції об’єднаних сил. У квітні 2022 року був призваний в 36-й окремий стрілецький батальйон. Отримав контузію та лікувався у госпіталі. Одразу після одужання знову пішов на передову.

Родина, друзі та побратими згадують Графа Леонідовича як надзвичайно добру, надійну, дисципліновану й відповідальну людину, на нього завжди можна було покластися.

Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи.

Герої не вмирають!

Шепетівська міська рада

Останнє редагування 08 квітня 2023, 15:46
0
репостів
0
репостів