Розділ Події

Востаннє гімн України прозвучав для солдата Віталія Мулько

Автор 21 листопада 2022, 12:25

Сьогодні, 21 листопада о 11:00 на площі Тараса Шевченка шепетівська громада прощалась зі старшим солдатом Віталієм Миколайовичом Мулько - стрільцем першого стрілецького відділення другого стрілецького взводу першої стрілецької роти. Про це повідомили у Шепетівській міській раді.

Віталій Миколайович Мулько народився 30 травня 1983 року у м. Гайворон Кіровоградської області в родині робітників. У 2000 році закінчив школу та після проходження строкової служби працював  у столиці на будівництві помічником кранівника. У 2006 році вступає до Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова у Києві. Здобувши ступінь бакалавра в інституті педагогічної освіти та практичної психології, Віталій продовжує навчання та у 2011 році закінчує Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини.  Професійну діяльність починає у рідному Гайвороні у відділі сім’ї та молоді, багато працює на волонтерських засадах. Працював у підлітковому клубі з дітьми-сиротами, був аніматором. Подальше професійне  життя також тісно пов’язане саме з дітьми. Ця робота приносила Віталію задоволення, можливість зрозуміти потреби дітей, допомогти їм. Працював як психолог, проводив тренінги, консультував батьків та дітей.

Після одруження у 2012 році молода сім’я переїздить до Шепетівки. Віталій починає працювати  за фахом  психолога спочатку у  дитячому садочку №12 «Ялинка», пізніше у ЗОШ №1. У 2018 році засновує благодійний фонд «Центр допомоги батькам та дітям «Багаті милосердям», що спеціалізується на психологічній роботі з батьками та дітьми, консультуванні соціальних працівників.

Віталія Мулька згадують, як цікаву особистість, завзятого у роботі, він не боявся викликів та майстерно вправлявся з будь-якими ситуаціями, ділився досвідом та допомагав колегам. Активно вів роботу у соціальних мережах, постійно  консультував. Йому подобалась психологія, особливо сімейна. У 2015 році він закінчує у Чернігові «Першу київську школу психотерапії» за напрямком Системна сімейна психотерапія.

З жовтня 2021 року Віталій працював директором Грицівського інклюзивно-ресурсного центру.

24 лютого Віталій вирушив у військкомат, а вже 25-го разом з побратимами стали на захист країни у складі 1 роти 2 взводу 88 батальйону територіальної оборони. Навіть на війні Віталій не забував про своє покликання, мріяв допомагати військовим, які пройшли війну. Віталій часто допомагав побратимам та планував багато цікавих проектів з колегами.

Загинув Віталій під час мінометного обстрілу 15 листопада 2022 року на  Донецькому напрямку.
Схилимо голови у шані та подяці.

Слава Україні!

0
репостів
0
репостів