Розділ Події

Представник Мінрегіону інспектував готовність Шепетівки до опалювального сезону

Автор 13 вересня 2022, 15:11

13 вересня до Шепетівки прибув заступник директора департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Міністерства розвитку громад та територій України Олександр Якович Тронь. Метою візиту стало ознайомлення з ходом робіт Шепетівського підприємства теплових мереж з підготовки до опалювального сезону.

Представник Міністерства у супроводі міського голови Віталія Бузиля, заступника Віталія Янушевського та керівника ШПТМ Володимира Кушніра ознайомився з рядом об’єктів теплопостачання та завершеними роботами з модернізації котелень.

Як розповів сьогодні начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, область на 98% підготовлена до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року. Виконання робіт з теплопопостачання виконані на 98%, житловий фонд готовий на 95%.

На підприємствах житлово-комунального господарства області створюються диспетчерські служби, формуються аварійні бригади, які будуть оснащені необхідними інструментами, електро- та газозварювальними апаратами, насосами для відкачування води, засобами захисту та спеціалізованою технікою.

Для оперативного реагування на аварійні ситуації, ліквідації та усунення їх наслідків рекомендували головам територіальних громад:

  • переглянути та оновити обсяги матеріального резерву (паливно-мастильних матеріалів, труби, генератори, газо-зварювальне обладнання) для того, щоб область була цілком готова до будь-яких викликів;
  • передбачити оптимальні варіанти переходу котелень на альтернативні види палива (дрова, пелети, вугілля, щепа тощо) для зменшення споживання природного газу;
  • на випадок знеструмлення об’єктів, які надають комунальні послуги (тепло-, водопостачання) передбачити наявність альтернативних джерел електричного струму – генераторів.

За матеріалами ШМР та Сергія Гамалія

Останнє редагування 13 вересня 2022, 15:15
0
репостів
0
репостів