Розділ Події

У Шепетівці вперше відзначали День Української Державності

Автор 28 липня 2022, 15:34

Відповідно до Указу Президента України, з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, 28 липня ми вперше відзначаємо День Української Державності. З цього приводу у Шепетівці відбулися урочистості.

Біля Дошки пам’яті Шепетівської районної державної адміністрації в урочистостях взяли участь начальник районної військової адміністрації Олексій Глушаков, голова районної ради Олег Кулінський, працівники Шепетівської райдержадміністрації, районної ради, представники Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Заходи розпочалися з офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України, право підняти який було надано Володимиру Сисоєву, старшому лейтенанту, офіцеру мобілізаційного відділення Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

З нагоди свята до присутніх звернулися начальник районної військової адміністрації Олексій Глушаков та начальник Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Царук.

«Сьогодні, коли ми знову боронимо свою незалежність, своє право бути країною, коли за державність гинуть захисники нашої рідної землі - це свято набуло особливого значення. Україна переживає складні часи, але нам слід усвідомити, що ніхто крім нас не захистить нашу Батьківщину. І я глибоко переконаний, що ми обов`язково переможемо», - зазначив Олексій Глушаков.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за незалежність України, а також поклали квіти до Дошки Пам’яті.

Міська влада розпочала свої заходи біля флагштоку, що поряд краєзнавчого відділу Музею пропаганди. Участь в урочистостях взяли міський голова Віталій Бузиль, заступник міського голови Галина Безкоровайна, секретар міської ради Роман Вознюк, керуючий справами виконавчого комітету Наталія Білас, працівники виконавчого комітету міської ради та містяни. 

Ми переконані, що він стане невід’ємною частиною нашого буття, адже Державність – означає Незламність. Попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, ми переконані - нас українців не зламати.

Право підняти прапор було надано старшим сержантам Віктору Луценку та Руслану Сидорошину.

Разом із громадою поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку та до пам’ятного знаку Героям сьогодення, які віддали своє життя захищаючи Україну.

За матеріалами ШМР та ШРВА

0
репостів
0
репостів