Розділ Події

На Шепетівщині лісівники врятували пташеня лебедя

Вчора на сайт управління надійшло повідомлення від підписниці, яка побачила, що на Голубих озерах дитинчаті лебедя потрібна допомога. «Найімовірніше – він сильно заплутався у сітку», – написала дівчина. Самі ж відпочиваючі боялися надати допомогу птаху, аби не нашкодити. 

Після перегляду повідомлення на озеро миттєво вирушили працівники Славутського лісгоспу: мисливствознавець – Микола Караван, інженер лісового господарства – Сергій Петрівський та начальниця дільниці із вирощування посадкового матеріалу – Наталія Білецька.

Прибувши на місце, уважно роздивившись пташину родину, лісівники дійсно виявили лебедя, у якого рибальською волосінню були заплутані лапи. Тож команда рятівників на березі обережно обрізали жилку та вивільнили пташеня.

Звільнене з пастки дитинча працівники лісгоспу відпустили на волю.

"Тільки погляньте, як уся пташина родина спостерігала за порятунком малюка. Що дивує – лебеді абсолютно спокійно довірили лісівникам дитинчатко. Наче відчували, що прийшли не нашкодити, а допомогти!" - зазначили лісівники.

Тепер лебедина родина вільно зможе радувати усіх мандрівників та дарувати приємний вайб.

"Ми ж закликаємо громадськість до цивілізованого відпочинку! Будь ласка, пам’ятайте про правила поведінки на природі, не залишайте після себе сміття та будьте еко-свідомими.

І, звісно ж, дякуємо уважній підписниці, яка також стала героєм «спецоперації» з порятунку лебедя." - підсумували в управлінні.

За матеріалами Хмельницького ОУЛМГ

Відео

0
репостів
0
репостів