Розділ Події

У Шепетівці попрощались з двома захисниками України

Автор 26 квітня 2022, 15:33

Сьогодні на площі ім. Т.Г.Шевченка перед міською радою відбулось прощання з двома військовослужбовцями, які загинули під час виконання бойового обов'язку, пов'язаного із захистом України.

Шепетівська громада провела в останню путь Героя України – старшого лейтенанта Слісарчука Артема Олександровича, начальника зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї військової частини А3159 та старшого сержанта Кукуєва Юрія Володимировича, посмертно відзначеного Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Присутні схилили голови в знак шани та подяки. Шепетівська громада в жалобі.

Слісарчук Артем Олександрович - старший лейтенант. Загинув в боях з агресором в ході відбиття російського вторгнення. Відповідно до Указу Президента України №201/2022 від 2 квітня 2022 року старшому лейтенанту СЛІСАРЧУКУ Артему Олександровичу за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Артем пройшов шлях від солдата до офіцера, він займав посади оператора зенітної ракетної обслуги, командира відділення-старшого оператора радіолокаційної станції відділення бойового управління, заступника начальника зенітної ракетної обслуги.

Військовий не зупинявся на досягнутому, завжди йшов вперед. Тому він і вирішив вступити у Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Закінчивши курси підвищення кваліфікації, отримав своє перше офіцерське звання - молодший лейтенант. Його офіцерська кар’єра почалася з посади начальника зенітної ракетної обслуги.

З перших днів своєї ротацій в зоні проведення антитерористичної операції, Артем показав себе прикладом мужності і патріотизму. Час минав, а з тодішнього солдата Слісарчука Артема – виріс справжній зразковий офіцер українського війська. За його плечима було близько десятка ротацій на Схід.

Від початку повномасштабного вторгнення він разом із побратимами виконував бойове завдання на Харківщині, втім черговий виїзд на лінію зіткнення, на жаль, став для Артема останнім. Він героїчно загинув 24 березня 2022 року під час ведення протиповітряного бою з авіацією ворога.

Кукуєв Юрій Володимирович - старший сержант. Загинув в бою поблизу міста Ізюм на Харківщині, захищаючи рідну землю від окупанта. Відповідно до Указу Президента України №187/2022 від 29 березня 2022 року старшого сержанта КУКУЄВА Юрія Володимировича за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

За матеріалами ШМР та ШРВА

Останнє редагування 26 квітня 2022, 21:03
0
репостів
0
репостів