Освітяни Шепетівки просять збільшення видатків на зарплати та енергоносії

Автор 03 грудня 2021, 11:30

У сесійній залі  Шепетівської міської ради вчора відбулася нарада за участі міського голови Віталія Бузиля, заступниці Галини Безкоровайної, начальника фінансового управління міської ради Василя Дрища, керівництва управління освіти, керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста та депутатів міської ради. На обговорення було винесено питання фінансування закладів освіти у 2022 році, зокрема фінансування захищених статей та харчування учнів. До відома керівників закладів був доведено методологію обрахунку видатків галузі освіти на 2022 рік.

Міський голова схарактеризував проектні цифри на галузь освіти у розрізі структурних видатків у порівнянні з відповідним періодом минулого року, в цілому за попередніми обрахунками видатки збільшились на 10,8 % (з урахуванням проголосованого у першому читанні державного бюджету України на 2022 рік). Надалі голова надав слово Василю Дрищу для детального роз’яснення способів формування видатків на галузь освіти у 2022 році. Керівник фінансово органу детально пояснив, що в основу було покладено статтю 55 Бюджетного кодексу України, щодо забезпечення фінансування захищених статей (зарплата, енергоносії, харчування, медикаменти). Було також повідомлено, що були внесені зміни до цих показників, бо на момент проведення наради було прийнято Закон «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Одним із важливих питань обговорення стало також виготовлення проектно-кошторисної документації з подальшим розглядом встановлення протипожежних спецзасобів та проведення утеплення закладів під державні субвенції.

Освітяни внесли пропозицію щодо збільшення видатків на харчування та енергоносії, стимулюючі доплати педагогам, збільшення доплат на оздоровлення техпрацівників, на що міський голова пообіцяв розглянути питання на депутатських комісіях з урахуванням дохідної частини міського бюджету на 2022 рік.

Шепетівська міська рада
0
репостів
0
репостів