Шепетівська школярка виростила "найоригінальніший кристал" України

Автор 18 червня 2021, 15:15

Днями визначали переможців Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського, який відбувся вже удванадцяте. Зважаючи на карантинні обмеження, подію провели в онлайн-форматі. Цьогоріч вона об’єднала понад 3000 юних дослідників з усіх регіонів України, в тому числі з Хмельниччини.

До участі у конкурсі долучилися школярі середньої та старшої вікової категорії. Науковці віком 6–12 років вирощували кристали з лимонної кислоти, а учні 13–18 років готували тези наукових досліджень на тему «Кристали – диво природи».

Школярі вирощували кристали, досліджували їх за допомогою підручного та спеціального приладдя, експериментували з формами й кольорами, а також аналізували рідкісні природні процеси, внаслідок яких утворюються різні кристали – від справжніх алмазів до «крижаних квітів».

Нещодавно журі визначило переможців серед 428 учасників середньої вікової категорії, оцінюючи їхні кристали лимонної кислоти. Перемогу у номінації «Найоригінальніший кристал» здобула робота Ксенії Окорської, учениці НВК №»3.

Центр ПРПП

0
репостів
0
репостів