У Шепетівці буде створено округ для проведення ЗНО

Автор 20 червня 2020, 14:56

Сьогодні під керівництвом голови адміністрації Дмитра Габінета відбулася селекторна нарада з головами РДА щодо організації процесу зовнішнього незалежного оцінювання в Хмельницькій області. До спілкування також долучилися директор Вінницького центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, заступники голови адміністрації, директор Департаменту освіти та науки ОДА Олег Фасоля та інші посадові особи, які безпосередньо задіяні в процесі організації та безпечного проходження ЗНО в області.

“Цього року у нас незвичні умови проходження ЗНО, зумовлені пандемією коронавірусної інфекції. І тут треба докласти усіх зусиль, щоб з однієї сторони, забезпечити процес ЗНО прозоро та доступно для усіх учасників, разом з тим, щоб ніхто з них не захворів. Тому сьогодні маємо обговорити усі проблемні моменти, на які треба звернути увагу в контексті організації та проведення ЗНО на Хмельниччині”, – сказав Дмитро Габінет, розпочинаючи нараду.

Детально про підготовку до проведення ЗНО в області розповів директор Департаменту освіти та науки ОДА Олег Фасоля. Він повідомив, що в Хмельницькій області створено 8 округів для проведення ЗНО, а саме у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Старокостянтинів, Дунаївці, Красилів та Ізяслав. 

Відповідно на основну сесію ЗНО реєструвалося 11 745 учасників. Але, додав директор Департаменту, кількість учасників може зменшитися орієнтовно на 25-30%, у зв’язку з прийняттям вчора Верховною Радою України законопроекту, який звільняє випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію, але не звільняє від ЗНО.

Таким чином, у складанні ЗНО будуть задіяні лише ті, хто планує вступати до вищих навчальних закладів та ті, хто за власним бажанням хоче пройти ЗНО.

Підвезення випускників до пунктів ЗНО на основну сесію передбачає 591 виїзд шкільних автобусів та на додаткову сесію – 36. Загалом для забезпечення безпечного та ефективного проходження ЗНО залучено 2 585 працівників для роботи в пунктах ЗНО та пунктах перевірки, з них 92 медпрацівника.

Також Олег Іванович відмітив, що окрім організаційних моментів, Департамент звертає увагу на дотримання заходів безпеки під час проходження тестування. Так, на сьогодні між 8 округами розподілено 3179 л дезінфікуючих засобів для обробки рук, 867 л дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь, 356 ізоляційних халатів, 356 захисних щитків, більше 100 тис. одноразових медичних масок та 92 пірометри.

Окрім цього, на кожному пункті тестування перебуватиме по 2 медпрацівника та 2 представника поліції для забезпечення правопорядку. 

Висловив своє бачення з приводу готовності області до проходження ЗНО і директор Вінницького центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко. Він відмітив, що на сьогодні область на 95% готова до проведення ЗНО. Геннадій Іванович висловив слова подяки усім службам, які задіяні в даному процесі за високий рівень готовності.

“Рівень професійної відповідальності є досить високий. Я впевнений, що на пунктах тестування буде забезпечений максимально безпечний спосіб проведення ЗНО, оскільки внесено суттєві зміни в технологію проведення, допуску та пропуску. Також проговорено до дрібниць питання щодо убезпечення кожного учасника тестування та надання належних умов для його проведення”, – додав директор Вінницького центру оцінювання якості освіти.

Дмитро Габінет висловив прохання до голів РДА та представників органів місцевого самоврядування, взяти під особистий контроль та серйозно поставитися до питання проходження ЗНО, оскільки керівники на місцях несуть персональну відповідальність за забезпечення як довезення дітей, так само і організацію тестування на тих територіях, які є підпорядковані їм.

“Сьогодні в засобах масової інформації ми бачимо багато маніпуляцій на тему зовнішнього незалежного оцінювання. Хочу зауважити, що ЗНО ніхто не скасовував, адже це єдиний спосіб вступити до вищого навчального закладу. В контексті проведення ЗНО у нас немає своїх і чужих дітей. Ми всі одна команда. Тому співпрацюємо і робимо гарний результат”, – сказав очільник області.

Хмельницька ОДА

0
репостів
0
репостів