Шепетівські дітлахи завітали до рятувальників

Автор 16 жовтня 2019, 16:47

15 жовтня до рятувальників 21 Державної пожежно-рятувальної частини м. Шепетівка завітали вихованці одного із дитячих садочків міста та молодші школярі, аби взяти участь в акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Господарі радо зустріли маленьких гостей і розпочали знайомство дітей з частиною. Під час екскурсії дітлахи побачили, де відпочивають рятувальники, куди надходять тривожні повідомлення; дізнались багато цікавого про пожежі та надзвичайні ситуації, які довелось приборкувати бійцям ДСНС. Користуючись нагодою, вогнеборці розповіли дітлахам, яких правил слід дотримуватись, аби не накоїти лиха під час перебування вдома, у дитсадочку та під час прогулянки на вулиці. Також дітки дізнались від надзвичайників, що робити, коли виникла пожежа та у разі вибухонебезпечної знахідки. 

Далі відбулось найцікавіше – малят ознайомили з пожежним автомобілем, аварійно-рятувальним обладнанням, що допомагає бійцям гасити пожежі та рятувати людей у різних надзвичайних ситуаціях. Радості малечі не було меж, коли їм запропонували приміряти справжній бойовий одяг та захисний шолом, забратись у кабіну пожежного авто та увімкнути сирену, загасити уявну пожежу зі справжнісінького пожежного ствола тощо.

Натомість за гарно проведений час дошкільнята віддячили рятувальників щирими посмішками, та вручивши їм кольорові малюнки на протипожежну тематику, виконані власноруч.

0
репостів
0
репостів