Орган опіки отримав 20 заяв від батьків, які бажають віддати своїх дітей у школу-інтернат

Автор 11 вересня 2019, 13:13

10 вересня 2019 року під головуванням заступника міського голови Стасюк Н.В. у залі засідань виконкому відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому було розглянуто 49 питань.

Розглядали питання:

  • захисту житлових та майнових прав дітей,
  • участі батьків, які проживають окремо, у вихованні своїх дітей;
  • визначення місця проживання дитини з одним із батьків після їх розлучення;
  • доцільності позбавлення батьківських прав батьків, які ухиляються від виховання своїх дітей.

З усіх питань прийняті відповідні рішення.

Окремим блоком розглядалися питання влаштування дітей з кризових сімей у Шепетівську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів. До органу опіки та піклування поступило 20 заяв від батьків, які у зв’язку із складними життєвими обставинами бажали влаштувати своїх дітей вихованцями у школу-інтернат.

На даний час у нашій країні відбувається реформування системи інституційного  догляду і виховання дітей. Відповідне розпорядження підписано також міським головою Полодюком М.І. Пріоритетом є сімейне виховання дітей, діти мають перебувати у біологічних сім’ях, а органи влади мають забезпечити такі кризові сім’ї комплексом соціальних та психолого-педагогічних послуг. На сьогодні ми, на жаль,  не можемо повністю відмовитися від перебування окремих категорій дітей у школі-інтернаті. Це зумовлено і низьким життєвим рівнем частини населення, і наявністю в окремих батьків тяжких захворювань, неможливістю створити дітям вдома нормальні житлово-побутові умови. Тому їм надається така соціальна послуга, як можливість тимчасово, протягом року, влаштувати дитину в місцевий інтернатний заклад із зобов’язанням за цей час покращити ситуації в сім’ях. Члени комісії ретельно розглянули кожну заяву, спілкувалися з батьками, представниками школи-інтернат. В інтересах дітей, з метою їх соціального захисту, комісія вирішила подані заяви задовільнити і дозволити влаштування даних дітей вихованцями у Шепетівську школу-інтернат. При цьому служба у справах дітей, фахівці із соціальної роботи, педагоги закладу будуть моніторити ситуацію в цих кризових сім’ях, проводити роботу щодо належного виховання дітей в біологічній сім’ї.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів