У Шепетівці зібрався традиційний освітянський форум

Автор 29 серпня 2019, 19:50

Напередодні початку нового навчального року, аби підвести підсумки, в Шепетівському навчально-виховному комплексі №1 відбувся освітній форум «Розбудова системи забезпечення якості освіти: реформи, виклики та перспективи», який зібрав педагогів міста.

Участь у заході взяли міський голова Михайло Полодюк, його заступник Наталія Стасюк, працівники управління освіти, керівники навчальних закладів, вчителі та батьки.

На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та тих, хто загинув на Сході України та поклали квіти до меморіальної дошки Героя України Миколи Дзявульського, вчителя НВК № 1, випускника школи Ярослава Кревогубця.

Михайло Іванович привітав усіх з початком нового навчального року, побажав сил, наснаги та нових досягнень у педагогічній діяльності.

За високі показники в роботі та результативну  підготовку переможців олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, конкурсу-захисту МАН України та змагань було нагороджено 91 педагог на загальну суму близько 100 тисяч гривень.

Також з початку нового навчального року педагогам міста планується  надати максимальну доплату за престижність у розмірі 20%.

Під час форуму заступник начальника управління освіти Тетяна Музика зупинилася на основних аспектах підсумків попереднього навчального року та актуальних завданнях на  перспективу.

У 2018-2019 н.р. у ЗДО виховувалось 2175 дітей, що на 50 дітей менше, порівняно з минулим навчальним роком. Це вперше за 5 останніх років. Прикро, що з 2014 року народжуваність дітей у місті зменшилася (як і в цілому по Україні) і в цьому році повернулася до рівня 2005 року. Як показує прогноз, з наступного навчального року реально можливе зменшення кількості дітей, які підуть до першого класу школи.

У ході заходу було представлено молодих спеціалістів, які після закінчення вищих навчальних закладів поповнили освітянську спільноту Шепетівки.

У рамках форуму його учасників ознайомили з ключовими питаннями розвитку освітньої системи міста та обговорили основні напрями удосконалення системи, впровадження нових форм і технологій науково-освітньої діяльності.

У другій-практичній частині зібрання «Проект як форма реалізації інноваційної політики освітнього закладу» керівники та педагоги закладів працювали в трьох локаціях (ЗДО, ЗЗСО, ЗПО), де познайомилися з участю педагогічних колективів у проектах Всеукраїнського рівня, а їх впроваджено в освітній простір міста 10. А найголовніше – усі спільно осмислили важливість проектної діяльності в професійному зростанні педагога.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 29 серпня 2019, 20:11
0
репостів
0
репостів