Шепетівчанин більше тижня навчався у школі братів Кличків

Автор 02 серпня 2018, 17:33
Кухарчук Богдан Кухарчук Богдан

З 20 по 29 липня шепетівчанин Богдан Кухарчук  брав участь у освітньому проекті для підлітків від Klitschko Foundation під назвою "Школа Успіху". Це освітня програма для дівчат і юнаків 14-15 років, яку вже восьмий рік реалізує фонд братів Кличко.

Протягом 10 днів під керівництвом менторів діти навчались працювати у команді, планувати власні проекти, обговорювали їх з відомими українськими бізнесменами і громадськими діячами.

“Школа успіху” покликана розвивати актуальні для нової генерації навички, серед яких креативне мислення, лідерство, продуктивність, підприємницькі здібності, інформаційна грамотність тощо. Проект має на меті розкрити потенціал активної молоді і скерувати її енергію для пошуку власного “Я”. Особливості розвитку і потреби у дівчаток і хлопчиків у цьому віці різні, тому вдруге за історію проекту організатори робили для них окремі програми. Доки дівчатка вивчали сукні в українському стилі, хлопці займались більш практичними речами.

Успішна людина має щось повернути суспільству, щоб воно зростало. Ми з братом бачили свою місію у тому, щоб розвивати нових лідерів, давати їм знання і віру, що майбутнє – своє і світу – у їхніх руках. Досягнення випускників “Школи успіху” – вступ у найпрестижніші коледжі світу, реалізація власних проектів – мають мотивувати й інших підлітків повірити у себе і боротися за власну мрію.

 Так говорить Володимир Кличко, засновник Klitschko Foundation.

За 10 днів Богдан разом з іншими юнаками відвідали офіси MacPaw, Winner; готували тістечка в кондитерському цеху БКК, вчилися проектному менеджменту, дизайн-мисленню та розвивали емоційний інтелект під час тренінгів від запрошених спікерів; дізналися про сучасне мистецтво в ПінчукАртЦентр та популярну науку в Експериментаріумі; пройшли уроки першої допомоги від клініки “Борис”, сексуального виховання від АНТИСНІД та тренінг із самозахисту. Кожен ранок в школі починався із зарядки. Шепетівчанин поділився своїми враженнями:

У лютому на сайті Фонду я знайшов інформацію про «Школу Успіху» і одразу зацікавився цим. Я заповнив анкету та відзняв відеопредставлення, яке потім виклав на своєму каналі в YouTube. В березні я дізнався, що я один із 300 півфіналістів, яких відібрали із 2882 дітей по всій Україні. Потім в нас було телефонне інтерв’ю. Під час інтерв’ю я не переживав, а був радісним. Коли в квітні я дізнався, що я – фіналіст і поїду в липні до Києва, я був неймовірно щасливим. Для мене, «Школа Успіху» - це проект, який вчить проявляти свої лідерські навички та дає можливість стати впевненішим в собі та в своїх діях. 

По закінченню проекту учасники повернулись додому, щоб влаштувати локальні “Школи успіху” для юних жителів їхніх сіл чи міст. За результатами минулорічної школи, випускники навчили ще 720 підлітків у регіонах України.

15-річний Богдан на базі НВК №1, де він навчається, вже будує плани по створенню "Школи Успіху" у Шепетівці.  

Останнє редагування 04 серпня 2018, 03:58
0
репостів
0
репостів