Відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста

Автор 16 квітня 2018, 17:42

13 квітня 2018 року у школі-гімназії проведено семінар-практикум для практичних психологів, соціальних педагогів навчальних закладів міста на тему «Використання сучасного психологічного інструментарію у роботі практичного психолога, соціального педагога». Про це повідомили на сайті отсвінього закладу.

Практичний психолог школи - гімназії, Дерезюк Н.О., розкрила теоретичні аспекти використання сучасного психологічного інструментарію в роботі працівників психологічної служби.

У шкільній арт-майстерні «Чарівний світ мандал» учасники ознайомилися з можливостями роботи в мандалотерапії; діагностували власний психоемоційний стан; з допомогою створених мандал здійснили «подорож» у внутрішній світ підсвідомого; озброїлись необхідними практичними знаннями й навичками при використанні мандал та інших сучасних психотехнік у роботі з учасниками освітнього процесу у шкільній та дошкільній практиці.

Соціальний педагог НВК №1, Тимощук О., організувала ресурсний, глибокий та цікавий ворк-шоп із використанням сучасних метафоричних асоціативних карток, а саме, колод: «ОН», «Она» К. Крюгер, «ТерриториЯ»  Н.Львова у роботі з підлітками,  «Источник» у роботі з дошкільниками, «Из сундука прошлого» - у роботі з  молодшими школярами, « Хочу і треба» О. Шабловська – у роботі з учнями юнацького віку.

Практичний психолог школи - гімназії, Дерезюк Н.О. провела майстер-клас «Гармонія в тобі: шлях до самозцілення», як елемент роботи з учасниками освітнього процесу з використанням життєвих метафор для досягнення психологічних цілей. У невимушеній творчій атмосфері учасники відпрацьовували ефективні психологічні техніки і методики з використанням життєвих метафор.

Проведений семінар-практикум сприяв самопізнанню та самовдосконаленню формуванню позитивної «Я» - концепції»  учасників, профілактиці стресу, обміну та збагаченню практичним досвідом.

0
репостів
0
репостів