Зі школярами провели профілактичну бесіду на тему ВІЛ/СНІД

Автор 01 грудня 2017, 04:24

29 листопада в рамках виховної години на тему «ВІЛ/СНІД – що необхідно знати» лікар-інфекціоніст кабінету «Довіра» Шепетівської Центральної районної лікарні В.Л. Молокопой  зустрілася з учнями  9-х класів Шепетівської загальноосвітньої школи №1 I-III ступенів імені Миколи Островського.

Лікарем було представлено проблему поширення ВІЛ-інфекції в контексті сучасних тенденцій, озвучено статистичні дані за останні роки по Хмельницькій області та районах, проаналізовано динаміку зростання ВІЛ-інфікованих в області та Україні загалом.

Валентина Леонідівна проінформувала учнів про шляхи інфікування, пояснила як ВІЛ-інфекція/СНІД не передається, яка різниця між поняттями ВІЛ та СНІД, навела вражаючі приклади з життя щодо необережності інфікування.

Лікар наголосила на необхідності здачі аналізів на ВІЛ для кожного індивідуально та закликала молодь вести здоровий спосіб життя, перевіряти себе та свого партнера.

Учні жваво долучилися до обговорення проблеми, запитували про шляхи інфікування та способи лікування, цікавилися особливостями клінічного виявлення інфекції, наявних медичних розробок у цій галузі та загрозами поширення цього небезпечного явища за наявної ситуації в Україні.

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) – особливо небезпечна інфекційна хвороба, що викликається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Масове розповсюдження цієї хвороби в усьому світі та в Україні створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє важкі соціально-економічні та демографічні наслідки, що зумовлює необхідність вжиття спеціальних заходів щодо захисту прав і законних інтересів громадян та суспільства.   

Шепетівська ЦРЛ

0
репостів
0
репостів