Міжнародний день музеїв

Автор 18 травня 2012, 00:00

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію російської організації про установу цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь у нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

Музей при навчальному закладі – один із найважливіших засобів, завдяки якому удосконалюється весь процес комплексного навчання і виховання учнів, розвивається інтерес до історії, звичаїв, традицій, розширюється кругозір. Саме тому у День музеїв в ЗОШ №6 було проведено цікаві і змістовні екскурсії для початківців, де в ролі екскурсоводів виступили учні 5-го класу: Артерчук Мирослава, Єфіменко Діана, Корецька Тетяна, Лихобаба Денис.

Фотогалерея

0
репостів
0
репостів