Шепетівчани у столиці обговорили стан та перспективи позашкільної освіти

Автор ЦЕНТУМ 26 квітня 2017, 21:18

19 квітня 2017 року у м. Києві в Національній академії педагогічних наук України відбулося засідання круглого столу «Позашкільна освіта: стан, виклики, перспективи» за участю Президента Національної академії педагогічних наук України Кременя В.Г., Віце-прем’єр-міністра України Кириленка В.А., заступника міністра освіти і науки України Хобзея П.К., директора Інституту проблем виховання НАПН України Беха І.Д., начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Середницької А.Д. та науковців НАПН України.

Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут проблем виховання НАПН України.

Метою круглого столу став аналіз сучасного стану позашкільної освіти як соціального інституту, який вирішує найбільш важливі завдання освіти і виховання дітей та молоді, а також пошук ефективних шляхів розвитку позашкілля в умовах реформування освітньої галузі України.

До участі в роботі круглого столу були запрошені директори позашкільних навчальних закладів різних напрямів для обміну досвідом роботи з вирішення актуальних проблем позашкілля. Серед запрошених – Манійчук Т.Л., директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, яка презентувала результати науково-методичної співпраці з лабораторією діяльності позашкільних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України з питання «Формування екологічної культури і активної екологічної позиції особистості в умовах позашкільного навчального закладу». Також, відповідно до затвердженої програми науково-методичної співпраці, в закладі підготовлені методичні посібники та навчальні програми, які презентувала під час виставки науково-методичної літератури Філюк О.В., заступник директора з навчально-виховної роботи ЦЕНТУМ.

Учасники круглого столу відзначили, що у складних умовах розвитку країни, відродження української нації, реформування соціально-економічної сфери позашкільна освіта має вагоме значення, є одним із найбільш важливих інститутів виховання і соціалізації учнівської молоді, створює умови для формування національної ідентичності, соціального розвитку, творчої самореалізації дітей, сприяє їхній соціальній захищеності та професійній орієнтації, профілактиці негативних проявів у молодіжному середовищі.

0
репостів
0
репостів