Відбувся обласний конкурс виконавців на народних інструментах

Автор 04 квітня 2017, 14:26
31 березня – 1 квітня 2017 року в Кам’янець-Подільському коледжі культури і мистецтв відбувся обласний конкурс виконавців на народних інструментах серед учнів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів “Подільський дивоцвіт”. Конкурс організовано для виявлення та підтримки юних талановитих виконавців на народних інструментах, підвищення їх технічної та художньої майстерності, популяризації творів українських композиторів та виконавства на народних інструментах.

В творчих змаганнях взяли участь 170 учнів з 28 музичних шкіл та шкіл мистецтв Хмельницької області.

Традиційно конкурсанти демонстрували свою майстерність у номінаціях баян, акордеон, бандура, домра, балалайка, сопілка, скрипка, гітара у двох вікових категоріях: молодша – з 9 до 12 років, старша – з 13 до 17 років.

До складу журі увійшли завідувач сектору управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації С.Д. Цимбалюк, викладачі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  В.М. Лабунець та І.Г. Маринін, викладачі Хмельницького музичного училища ім. Заремби О.В. Левчук і О.М. Король, викладачі коледжу та початкових мистецьких навчальних закладів міста.

Конкурс продемонстрував високу професійну майстерність юних виконавців. Шепетівські музиканти теж не пасли задніх.

У номінації "домра, молодша група" ІІІ місце здобула Жуковська Діана із Шепетівської  дитячої музичної школи, викладач Кунець В.О., а ІІ місце - Безкоровайна Діана, викладач Рабощук Н.А.

Також організатори відзначили роботу концертмейстерів: Шамрелюк Т.М. та Щерби Л.В., які теж представляли наш освітній музичний заклад.
Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації
Останнє редагування 04 квітня 2017, 14:35
0
репостів
0
репостів