У ЗОШ №3 провели ряд заходів присвячених Дню космонавтики

Автор 15 квітня 2016, 16:38
Щороку 12 квітня відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики Космос… Який же він? Хто з нас не думав про це, розглядаючи небо, його яскраві зорі, його безмежний Чумацький Шлях? Саме цій темі було присвячено ряд виховних заходів у ЗОШ №3: це експрес-інформації, усні журнали, перегляди літератури, вікторини, інформаційні огляди, конкурси малюнків, газет, в яких взяли участь вчителі, класні керівники та учні школи.
В шкільній бібліотеці вчителі і учні ознайомились з ілюстративною книжковою виставкою «Людина і космос», на якій широко представлені книги, статті з журналів про видатних вчених-винахідників в галузі космонавтики Ю.В.Кондратюка, К.Е.Ціолковського, С.П.Корольова, а також про відомих космонавтів, наводяться цікаві факти, епізоди із їхнього життя.

Класний керівник 9 класу С.В.Лесюк спільно з бібліотекарем К.Р.Франчук провели усний журнал «Шлях у космос». У вступному слові вчителька розповіла учням, що ще з сивої давнини люди подумки підкорювали космос. У своїх мріях, легендах і міфах вони завойовували небо. Адже міфічні герої Дедал і Ікар були людьми. І протягом тисячоліть вони жили в серці кожного, хто вмів мріяти і заглянути в майбутнє.

Цікаву інформацію про підкорення космосу підготували учні класу. Зокрема, Кость Владислав, Гой Настя, Заяц Валерія розповіли про космонавтів Ю.Гагаріна, Л.Каденюка; учні Галенко Богдан, Романюк Люба, Петренко Юлія розповіли, які планети людина вже обстежувала і чи можна буде жити у космосі. А учні Василюк Оксана, Юзлов Михайло, Лісовик Влада декламували вірші, присвячені космосу.

Наприкінці заходу для школярів провели вікторину «Таємниці космосу». В заключному слові бібліотекар наголосила, що багатьма таємницями космос поступився перед людством. Телерепортажі з Місяця ведуть автоматичні станції, земний вимпел вже доставлено на планету загадок – Венеру, радіохвилі зондують далекий Юпітер, автоматичні міжпланетні станції досліджують комету Галлея, радіоскопи вловлюють радіовипромінювання давністю в мільярди років. Проте безліч невідомого космос ще приховує від нас. Та не має такої таємниці, яку б не подолали людський розум, людська праця. Настане час – земляни обживатимуть нові планети. А поки що і наукові пошуки, і випробовування тривають…
0
репостів
0
репостів