Розпочались навчання прийомних батьків та батьків-вихователів

Автор 14 квітня 2016, 14:39
12 квітня 2016 розпочато триденні курси підвищення кваліфікації для прийомних батьків, батьків – вихователів північного регіону Хмельниччини. 32 сім'ї з Славутського, Полонського, Ізяславского, Шепетівського району, міст Шепетівка, Славута, Нетішин беруть участь в навчанні, щоб отримати відповіді на питання, які виникають в процесі виховання дітей, розглянути найпоширеніші приклади проблемних ситуацій, обмінятись досвідом. Навчання проходить в приміщенні Шепетівської районної державної адміністрації.
Начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Мельник Ольга Анатоліївна та провідний спеціаліст центру Коломієць Тетяна Григорівна підготували тренінгів модуль, в якому висвітлено проблеми виховання підлітків, статевого виховання, профілактика ризикованої поведінки.

Відповідно до Положення про прийомну сім'ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року N 565 та Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року N 564, прийомні батьки та батьки-вихователі один раз на два роки обов'язково проходять навчання з метою підвищення свого виховного потенціалу.

В м. Шепетівка на сьогодні функціонує 6 прийомних сімей, які виховують 11 дітей та мають позитивний досвід виховання. Центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно здійснюють соціальне супроводження прийомних сімей.

Прийомні батьки та батьки-вихователі активно брали участь в обговоренні проблем та визначали найкращі шляхи їх розв'язання для різних вікових категорій дітей, ділились власним досвідом. Всі учасники відзначили необхідність та позитив таких форм тренінгів та спілкування батьків.


0
репостів
0
репостів