У НВК №1 провели форум-реквієм «З Україною в серці»

Автор 18 лютого 2016, 18:23
Сьогодні відбувся форум-реквієм «З Україною в серці» пам'яті Героя України Миколи Дзявульського, який відбувся в Шепетівському навчально-виховному комплексі №1. Окрім міського голови на захід завітали дружина героя Надія Дзявульська, дочка Оксана, депутат міської ради Богдан Одуд, директор Городнявського НВК Валентина Крупник, начальник управління освіти Людмила Тихончук, педагоги, учні тощо.
На початку зустрічі присутні відвідали шкільний музей «Герої Небесної Сотні. М.С. Дзявульський», де преглянули експозицію.

"Війна триває і донині, тому не можна вважати той етап завершеним. Змінюємось ми, змінюється країна. Хочеться, щоб нашими спільними зусиллями ми її змінювали у кращий бік. Микола Степанович боровся за свободу, щоб його діти та онуки жили у кращій країні. Переконаний, що боротьба за державу триватиме", - зазначив Михайло Полодюк.

"Микола Степанович не міг просто так сидіти вдома, коли в країні хазяйнували бандити, не міг терпіти, хотів щось змінити. Так було і під час Помаранчевої революції, і в 2013-2014 роках. З перших днів протесту він поїхав на Майдан. У Шепетівці збирав людей, відправляв їх у столицю, знаходив для цього транспорт. Він був координатором Шепетівського осередку ВГО "Майдан", піклувався про кожного земляка, який приїжджав на мітинг. Постійно їздив із Шепетівки до Києва і навпаки, підіймав краян на боротьбу", - повідомив Богдан Одуд.

Після свого виступу Богдан Михайлович подарував шкільному музею вишитий руками матері Миколи Дзявульського портрет Тараса Шевченка, який зберігався у нього.

Наприкінці програми присутні запропонували започаткувати конкурс науково-дослідницьких робіт МАН «Україна понад усе» імені Героя Украни.
0
репостів
0
репостів