Юннати Шепетівки взяли участь у літніх зборах Дитячого екологічного парламенту

Автор tsentum.ucoz.ua 16 червня 2015, 17:54
З 4 по 10 червня 2015 року в місті Києві на базі Всеукраїнського табору оздоровлення та відпочинку «Юннат» Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України відбувся Всеукраїнський збір лідерів дитячих екологічних парламентів.
Юних природоохоронців Хмельниччини представляла делегація юннатів Шепетівського МЦЕНТУМ у складі п’яти учнів: Демідової Олександри, вихованки гуртка «Юні кінологи», Коленчук Дарини, вихованки гуртка «Плетіння з верби», Марховської Яни, вихованки гуртка «Юні квітникарі», Лакізи Марії, вихованки гуртка «Заповідними стежками рідного краю», Мугиля Назара, вихованця гуртка «За гуманне ставлення до тварин».

Юннати з міста Шепетівки були в числі 95 юних екоактивістів з усієї України, які не лише представили свої здобутки в галузі природоохоронної діяльності, але й  творчо розробляли концепцію спільного бачення шляхів вирішення життєво важливих питань охорони довкілля та акцентували увагу громадськості на діяльності Дитячого екологічного парламенту в Україні.

Програма зборів була насичена цікавими екскурсіями, оригінальними масовими заходами, творчими майстернями досвідчених педагогів, під час яких юні природозахисники знайомились з визначними місцями Києва, відвідували столичні музеї, вистави у Національному академічному театрі ім. Івана Франка та в Національному цирку, фестиваль народної творчості «Українське містечко» у Школі народних ремесел Національного ЕНЦУМ.

Всі сім днів зборів Дитячого екологічного парламенту пройшли у доброзичливій родинній атмосфері,  а всі заходи у яких юні екоактивісти брали активну участь, творчо працювали та відпочивали, були пронизані патріотичними почуттями і  настроями, дбайливістю й любов’ю до природи.

Задля прекрасного майбутнього юними екологами було розроблене звернення дітей до громадян України та всього світу щодо поліпшення стану довкілля шляхом особистих дій кожної людини.

Юні екоактивісти вважають, що вирішення екологічних  проблем сьогодення має забезпечувати спільна участь у масових екологічних акціях, залучення друзів, батьків до агітації за чисте довкілля, а ще має бути активна громадська позиція кожного з нас  у вирішенні екологічних проблем нашої країни, бо від цього залежить наше спільне майбутнє. Україна має єднатись у прагненні до чистого та безпечного довкілля і достойного життя!
Останнє редагування 16 червня 2015, 18:09

Відео

0
репостів
0
репостів