На Хмельницькій АЕС підведено підсумки ХХ ювілейного конкурсу рефератів

Автор 07 травня 2015, 15:51
Вже два десятиліття поспіль  відділом роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС проводиться конкурс «Майбутнє атомної енергетики». Якщо спочатку у конкурсі брали участь лише старшокласники міста-супутника атомної станції, то нині його учасники – це молодь регіону розташування Хмельницької АЕС.

У ХХ ювілейному конкурсі рефератів активну участь взяли школярі Острозького району та міста Острога Рівненської області, а також учні із населих пунктів Ізяславського та Шепетівського районів Хмельницької області. 
Авторитетне журі, до складу якого увійшли начальник еколого-хімічної лабораторії відділу охорони навколишнього середовища Олександр Голод, провідний інструктор відділу підготовки оперативного персоналу навчально-тренувального центру ВП ХАЕС Дмитро Шубовський, керівник відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Тетяна Лиситчук, високо оцінили та відзначили різноманітність тематики представлених робіт. 

За рішенням журі перше місце цьогоріч розділили старшокласники  Ізяславського району Павло та Максим Довбиші та Анастасія Парфенюк із Острожчини. Хлопці презентували роботу про малу гідроелектростанцію в селі Мислятин, де вони мешкають, що викликало неабияку цікавість у присутніх. Реферат Анастасії Парфенюк вразив журі глибиною та розумінням теми, який учасниця конкурсу розпочала з історії ядерних досліджень та детально зупинилася на принципах роботи АЕС.  

Другу сходинку посів учень Грем’яцької ЗОШ Острозького району Віталій Демчук із рефератом «Майбутнє атомної енергетики». Не менш цікавою була і робота Тетяни Петрук із Шепетівського району, що досліджувала вплив Хмельницької АЕС на розвиток економіки регіону, яка стала третьою.

Конкурс пройшов в атмосфері доброзичливості та діалогу. Юні науковці висловлювали свою думку, набували досвіду публічної дискусії та отримали багато нової інформації для покращення своїх знань в галузі атомної енергетики.
0
репостів
0
репостів