У Шепетівці відбувся щорічний освітянський форум громади

Автор 31 серпня 2024, 14:24

28 серпня, напередодні нового навчального року, у Шепетівці відбувся щорічний освітянський форум громади «Ключові ініціативи, освітні тренди та виклики 2024/2025 навчального року». Деталі розповів Шепетівський центр професійного розвитку педагогічних працівників.

Захід розпочався з хвилини мовчання, присвяченої пам'яті українським захисникам, завдяки героїзму яких освітяни мають можливість готуватися до нового навчального року.

У заході взяла участь заступник міського голови Галина БЕЗКОРОВАЙНА, яка висловила подяку педагогічній спільноті за їхню працю.

Важливі моменти висвітлені у презентації, коментар до якої зробила начальник управління освіти Людмила Іванівна Тихончук.

В обговоренні взяли участь:

  • Катерина Голосієнко, вихователь-методист закладу дошкільної освіти №9 «Барвінок»- «Проєктна діяльність як шлях подолання освітніх втрат в дошкільному закладі»;
  • Наталія Собчук, директор гімназії №1 - «Подолання освітніх втрат засобами STEM- освіти в закладі»;
  • Тетяна Капелюх, директор Плесенської гімназії – «Які ж виклики системи виховної роботи в закладі освіти в умовах воєнного стану?».

Серед ключових озвучених ініціатив – нові імпульси реформи НУШ, 11 нововведень, можливості цифрового освітнього середовища, безпека учасників освітнього процесу, система ціннісних орієнтацій, отримання гарантованих державою якісних освітніх послуг дітям з ООП.

Під час форуму 110 педагогів відзначені премією міського голови.

Серпнева зустріч освітян завершилася, але з початком нового навчального року, який буде непростим в умовах війни, виклики для освітньої системи тільки розпочинаються. Сподіваємося, що ця подія допоможе в розумінні трансформації освіти громади, об'єднавши професійну спільноту навколо ідей, які спрямовують її на подальший розвиток.

0
репостів
0
репостів