Юнак з Шепетівки здобув бронзу Міжнародної хімічної олімпіади у Швейцарії

Автор 25 липня 2023, 12:43
Шепетівчанин Омелянчук Владислав перший ліворуч Шепетівчанин Омелянчук Владислав перший ліворуч

Збірна України повертається із Швейцарії, де пройшла 55-та міжнародна хімічна олімпіада. Після трирічної перерви олімпіада нарешті відбувається в очному форматі і учасники команд з 89 країн мають можливість насолодитися спілкуванням особисто. 

Незважаючи на війну, незважаючи на обстріли і тривоги, незважаючи на непростий освітній процес, незважаючи на так багато але, команда України таки потрапила на МХО. Серед них і учасник із Шепетівки Омелянчук Владислав -  цьогорічний випускник Шепетівської школи-гімназії. Під керівництвом вчителя Аліни Корнієнко, Владислав кожен рік здобував перемоги у Всеукраїнських олімпіадах. До участі в міжнародній олімпіаді його та інших учасників готували науковці із вищих навчальних закладів.

Розпочалась міжнародна олімпіада з теоретичного туру. 10 задач на майже 100 аркушах і 5 годин безперервної роботи мозком.

Після важкого і трохи нервового дня, діти відпочивали на Reunion Party, де могли поспілкуватися зі своїми однолітками з різних країн, зустрітись з менторами та провести гарно час.

І ось заключний акорд 55-ої Міжнародної хімічної олімпіади, для нашої команди він прозвучав мажорно - наша збірна виборола чотири бронзових медалі:

  • Соколов Олександр Володимирович (Полтавська область)
  • Камалова Еліна Максимівна (Харківська область)
  • Комарницький Олег Степанович (Львівська область)
  • Омелянчук Владислав Сергійович (Шепетівка, Хмельницька область)

Вітаємо наших переможців! Бажаємо їм подальших злетів, підкорення нових вершин та важливих перемог. І звичайно, дякуємо їх наставникам, вчителям та керівникам команди, меценатам та батькам, бо без навчання, чуйного та натхненного керування та підтримки, не відбувається нічого, тим паче виступів та перемог на олімпіадах! І безумовно, ми дякуємо Збройним силам України, що як титани тримають небо і дають можливість працювати та навчатись!

Слава ЗСУ! Слава Україні! Слава нашим малим талановитим героям!

Останнє редагування 25 липня 2023, 13:02
0
репостів
0
репостів