«Судилківські відуни» посіли 3 місце на обласному етапі військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Автор 12 червня 2023, 13:21

Завершився ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив з 5 по 11 червня 2023 року на території ліцею села Голосків Гуменецької територіальної громади, що на Кам’янеччині.

Зазначимо, у ІІ етапі взяли участь 20 роїв, з них 7 роїв середньої та 13 роїв старшої вікових груп. Серед них команда ліцеїстів з Шепетівщини «Судилківські відуни». Грицівську громаду представляв Рій «Грицівська Січ».

Протягом семи днів для учасників Гри пройшли вишколи з тактичної підготовки «Дії підрозділу в бою», з тактичної медицини, стрільби з пневматичної гвинтівки, саперної підготовки, смуги перешкод за козацькою легендою, був здійснений рейд-похід з орієнтування по території Зіньковецького лісового масиву, змагання зі стройової підготовки «Впоряд».

Кожного вечора збиралося Козацьке коло, де учасники представляли свої рої у мистецькому конкурсі «Ватра», а ще продемонстрували свої знання з історії козацтва в інтелектуальній вікторині «Відун».

Представництво змагань – 20 команд (7 команд середньої і 13 команд старшої вікової категорії). «Судилківські відуни» посіли III почесне місце у середній віковій групі.

12 роїв нагороджені грамотами Департаменту освіти та науки ОВА, всі учасники та їх наставники – пам’ятними значками «Джура-2023» від Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Переможці та призери Гри у своїх вікових групах нагороджені цінними подарунками від громадської організації «Кам’янець-Подільський-Ратуша».

Право представляти Хмельниччину на ІІІ Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») мають: у середній віковій групі – рій «Вовки» (Летичівська ТГ), у старшій віковій групі – рій «Нащадки козацької слави» (Городоцька ТГ).

Останнє редагування 12 червня 2023, 16:57
0
репостів
0
репостів