У Шепетівському НВК №1 з вогником відкрили «Клас безпеки»

Сьогодні відбулося відкриття «Класу безпеки» у Шепетівському навчально-виховному комплексі №1 у складі: “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського”. Нагадаємо, що раніше подібні класи відкрили у Грицівській, Крупецькій та Сахнівецькій ТГ Шепетівського району.

Захід відбувся за участі керівника Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України Віктора Матвійчука, представників Шепетівського районного управління поліції та Шепетівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України,  заступника міського голови Галини Безкоровайної, фахівця виконавчого комітету з питань безпеки в освітньому середовищі Наталії Сташевської, освітян та учнів.

Навчатися пожежній безпеці у побуті, правилам дорожнього руху та наданню першої допомоги будуть понад дев'ятсот школярів.

У Класі безпеки представлені кілька навчальних зон: мінної та пожежної безпеки, правоохоронної, медичної допомоги, безпеки на воді, психологічного розвантаження та ігрова. Тут навчання дітвори буде підкріплено не лише наочним матеріалом вилученим із пожеж, а й посібниками та іграми про безпеку від ЮНІСЕФ.

Доповненням до відкриття Класу стало вогняне навчально-наукове шоу від фахівців Дослідно-випробувальної лабораторії ДСНС Хмельниччини, під час якого учні також навчилися вирізняти вибухонебезпечні предмети та користуватися вогнегасником.

Професійним рятувальникам стала у допомозі команда юних рятувальників-пожежних. Саме вони професійну термінологію вогнеборців адаптували для розуміння своїх однолітків.

На кожній локації діти знайомилися зі специфікою роботи фахівців із безпеки, приміряли шоломи та бронежилети, малечу вчили розрізняти вибухонебезпечні предмети. Рятувальники розповіли про пожежну безпеку у побуті, показали обладнання та продемонстрували наслідки необережного поводження з вогнем.

Також школярі в ігровій формі навчалися правилам дорожнього руху з поліцейськими та наданню першої медичної допомоги з представниками Червоного Хреста України.

— Клас безпеки — це обізнаність підростаючого покоління щодо того, як діяти у різних нестандартних ситуаціях, — розповідає начальник сектору ювенальної превенції Шепетівського РУП Ольга Семенюк. — У наш час важливо навчати дітей правилам безпеки, а для поліцейських це є одним із пріоритетних напрямків у роботі.

Правоохоронці створили навчальну локацію на подвір'ї ліцею. На свіжому повітрі наймолодші учні разом з ювенальними інспекторами повторили правила дорожнього руху. А після демонстрації своїх знань з безпеки на учнів чекав невеликий «сюрприз» — примірка поліцейської амуніції.

Відео

0
репостів
0
репостів