На Шепетівщині відкрили “Клас безпеки” для учнів Крупецького ліцею

Сьогодні в Крупецькому ліцеї на Шепетівщині за участі керівництва області та району відбулось відкриття «Класу безпеки». Це вже 16-й «клас безпеки» в області. 

Під час заходу вихованці закладу навчалися правилам пожежної і мінної безпеки, дорожнього руху, алгоритмам дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та навичкам надання домедичної допомоги, які у вигляді лекцій та майстер-класів підготували для них представники Головного управління ДСНС та Національної поліції у Хмельницькій області. Відтак, понад 200 учнів, які навчаються у ліцеї, зможуть надалі отримувати такі необхідні в теперішній непростий час знання.

“На сьогодні це уже 16 «Клас безпеки» на території нашої області. 9 подібних уже успішно функціонують у Хмельницькому районі, 4 – у Кам’янець-Подільському та 2 – у Шепетівському. Це насправді дуже корисна ініціатива, адже в «Класах безпеки» і теоретично, і практично, а головне – в ігровій формі – наші діти отримують знання, які в майбутньому можуть врятувати життя,” – зазначив Сергій Тюрін.

Зауважимо, що реалізація подібних безпекових проектів дасть можливість сформувати у дітей та молоді необхідні навички самозахисту та порятунку в умовах надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що ДСНС спільно з Міністерством охорони здоров'я, поліцією та іншими органами влади створюють у навчальних закладах України інтерактивні класи, які оснащені цікавими наочними муляжами та інвентарем. У таких класах діти навчатимуться правилам пожежної і мінної безпеки, дорожнього руху, алгоритмам дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та навичкам надання домедичної допомоги. До занять залучаються рятувальники, медики, поліцейські та інші спеціалісти з правил безпеки.

Дільничий офіцер громади Сергій Красномовець разом з ювенальним інспектором Ольгою Семенюк та спеціалістом безпеки освітнього середовища Валентиною Кордиш провели заняття з практичних навичок у зоні безпеки дорожнього руху для здобувачів освіти 5 класу; працівники НМЦ БЖД у Хмельницькій області ознайомили школярів 6 класу із класом безпеки, вчили збирати тривожну валізу, а також головний лікар Славутського Центру ПМСД Олег Гаврилюк продемонстрував практичні навички щодо надання першої допомоги до приїзду швидкої.

Представники Шепетівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста для учнів 10-11 класу провели тренінгове заняття під час якого продемонстрували надання першої домедичної допомоги: зупинка кровотеч, серцево-легеневої реанімації, транспортування потерпілих.

Крім того на подвір'ї навчального закладу відбувся огляд пожежно-рятувальної техніки, працівники 5 ДПРЗ ГУ ДСНС, ДВЛ ГУ ДСНС провели практичне заняття щодо поводження з вогнем.

Останнє редагування 25 квітня 2023, 21:58

Відео

0
репостів
0
репостів