Школи Шепетівщини висаджують тюльпани надіслані з Нідерландів

Автор 01 грудня 2022, 13:09

Школи Шепетівщини беруть участь у міжнародному проекті Flowers4school. Це благодійний освітній проєкт, спрямований на озеленення Українських шкіл від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України.

Головна місія проєкту - це познайомити дітей зі світом квітів за допомогою їх участі у висадці цибулин для своєї школи. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво - це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини.

Висадка цибулин від Flowers4School - це справжнє свято, у якому діти зможуть висаджувати квіти у шкільному саду або клумбі. Навесні вони зможуть на власні очі побачити, як пагони з’являються з квіткових цибулин і дають дивовижно красиві квіти. Вони побачать, яку красу вони змогли виростити власними руками і будуть в захваті.

Flowers4school - це коробка з цибулинами квітів (до 500 шт.), яка містить велику колекцію: тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів. У коробці також буде інструкція про посадку та допоміжні матеріали.

Учні і педагоги Шепетівської Гімназії №3 вже отримали благодійну коробку та висадили цибулини на шкільну клумбу.

Вже навесні з квіткових цибулин з’являться пагони і дадуть дивовижно красиві квіти. Діти зрадіють, який квітковий рай вони змогли виростити власними руками, адже вірять, що краса врятує світ і принесе ПЕРЕМОГУ в Україну! 

Загальноосвітня школа №1 теж вже висадила свою партію квітів. Про це повідомила директриса Наталія Собчук:

Упевнена: ніщо не померзне, бо висаджувалося з любов'ю, надією і вірою! А навесні серед квіткового раю шепетівських майорів, чорнобривців відчуємо неповторні аромати нідерландських тюльпанів! З вірою - до перемоги!

Учні і педагоги Шепетівського навчально-виховного комплексу «Згальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –гімназія» у себе на сторінці теж виразили впевненість, що квіти вдало перезимують:

Всі разом школярі будуть пишатися оксамитовим шедевром, який квітуватиме біля рідної школи. Щиро дякуємо керівникам із Нідерландів та головному організатору благодійного проєкту – найбільшому в Україні інтернет-магазину для саду та городу Florium.ua за красу, радість, подарунок!

Всі  цибулинни квітів є морозостійкими. Якщо лежить великий шар снігу - можна почекати декілька днів відлиги, і тоді посадити. Якщо температура від -5 до 0 або більше - то можна сміливо саджати.

Організатори натож наголошують, що до весни цибулини зберігати не можна. Їх потрібно обов'язково посадити в цьому сезоні.

"Наприклад, ми починаємо саджати та прикрашати територію нашого підприємства цибулинними квітами, майже завжди в 20-х числах грудня вже 12 років. І всі вони прекрасно квітують навесні. Тому час посадки - не проблема"

Останнє редагування 01 грудня 2022, 13:31
0
репостів
0
репостів