На Шепетівщині юннати збирали кошти на ЗСУ здававши мукулатуру

Автор 27 жовтня 2022, 10:24

Еколідерами юнатівських гуртків «Людина і довкілля» Полонського ліцею № 1 Шепетівського району ініційовано регіональний еколого-патріотичних захід «Макулатуру здай – перемогу наближай». Про деталі заходу розповіли у Департаменті природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.

Захід надзвичайно простий і легкий. Першим етапом є збір паперового непотребу (бракована друкарська продукція, а також ні на що не придатний, використаний папір та залишки паперу).

Далі усе зібране відправляється на спеціалізоване підприємство, де переробляють макулатуру.

Завершальний етап це переказ виручених коштів на допомогу для захисників нашої Батьківщини - воїнів Збройних Сил України.

Такі дії сприяють вихованню у підростаючого покоління активної громадянської позиції та патріотичних почуттів. А ще цей захід допоможе педагогам навчати неповнолітніх збереженню довкілля в якому ми існуємо, правильному поводженню з побутовими відходами, раціональному їх збиранню і роздільному сортуванню, що забезпечує їх наступну переробку спеціалізованими підприємствами й повторне використання виготовленої продукції для побутових потреб людини.

Департамент щиро дякує за виявлену позицію та сподівається, що їхня ініціатива стане прикладом для інших і знайде відгук в учнівському середовищі не лише міста Полонного.

0
репостів
0
репостів