У Хмельницькому "ковідні" відділення переповнені, кількість хворих збільшується

Автор 19 жовтня 2021, 11:16
Приймальне відділення Хмельницької міської лікарні Приймальне відділення Хмельницької міської лікарні Фото Борис Ткач

18 жовтня під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна проведено чергове засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Під час засідання проаналізовано стан захворюваності жителів області на COVID-19, хід вакцинальної кампанії та заходи з  контролю за дотриманням правил безпеки під час пандемії.

“Впродовж цього місяця відстежується різке підвищення захворюваності на COVID-19, щоденно обласний лабораторний центр здійснює більше 2000 ПЛР-досліджень. Загалом за 17 днів жовтня захворіло 7307 людей, що в 1,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого місяця, в тому числі захворіло 864 дитини (за 17 днів вересня – 624 дитини),”- поінформував Сергій Тюрін.

Додатково на Хмельниччині розгорнуто 10 лікарень, які приймають хворих на COVID-19 та з підозрою на цю хворобу. Таким чином, в області вже 18 лікарень надають стаціонарну допомогу хворим з коронавірусною хворобою. Всього розгорнуто 2210 ліжок і питання щодо розгортання додаткових ліжкомісць стоїть на цілодобовому оперативному контролі.

Напружена ситуація спостерігається у Хмельницькому, де заклади з "ковідними" відділеннями переповнені. Як підтвердження начальник Управління охорони здоров'я Хмельницької міської ради Борис Ткач виклав фото приймального відділення для хворих на COVID-19 у Хмельницькій міській лікарні:

"Тим, хто не турбується про своє здоров'я і здоров'я своїх рідних і близьких... Подумайте про важку працю медиків та оцініть її... Фото "ковідного" приймального відділення Хмельницької міської лікарні 18.10.21 р. о 19-15.

P.S. Це при тому, що сьогодні хворих приймає інфекційна лікарня (вона вже заповнена)."

Також розглянули питання вакцинації населення проти COVID-19. Відтак, в освітній галузі рівень вакцинації становить – 79,9%, разом із цим, 22% освітніх заклади наближаються до 100% вакцинації. В інтернатних закладах департаменту соціального захисту населення області вакциновано 92% підопічних та 75% працівників.

Загалом в області усі летальні випадки – це 100% невакциновані люди, серед госпіталізованих – 99,1% невакцинованих людей та 0,9% вакцинованих, загальна захворюваність – 82-83% невакцинованих та 7-8% вакцинованих людей з легким перебігом хвороби.

Варто відмітити, що в області активізовано здійснення контролю за дотриманням правил безпеки під час пандемії. При територіальних громадах створено рейдові групи, які за минулий тиждень провели 102 перевірки на об’єктах скупчення людей, за підсумками – 57 справ передано Національній поліції.

ГУ Держпродспоживслужба у Хмельницькій області за минулий тиждень перевірило 1433 об’єкти, видано 14 приписів та направлено 132 повідомлення органам місцевого самоврядування. Також здійснюється перевірка дотримання протиепідемічних вимог на об’єктах водопостачання.

Працівниками Національної та патрульної поліції створено 30 мобільних груп, за тиждень складено 769 адміністративних матеріалів, винесено 64 постанови.

За результатами засідання Сергій Тюрін наголосив на необхідності посилення контролю за координацією забезпечення киснем лікувальних закладів області, дотримання правил безпеки під час пандемії, а також активізації роз’яснювальної роботи в області щодо ефективності вакцинації.

“Ефективність захисту та легкість перебігу хвороби на коронавірус вакцинованого  населення доводить статистика. Щеплення захищає, тому маємо постійно доносити цю інформацію до жителів області, аби люди зрозуміли, що вакцинація та дотримання правил протиепідемічних заходів забезпечать збереження здоров’я нашого населення,”- закликав посадовець.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Останнє редагування 19 жовтня 2021, 11:49
0
репостів
0
репостів