Ми за крок від "червоної" зони, шепетівських медиків відправлятимуть до Славути, а ліфт фінансувати не будуть

Автор 31 березня 2021, 17:22
Ми за крок від "червоної" зони, шепетівських медиків відправлятимуть до Славути, а ліфт фінансувати не будуть Ткачук Сергій Петрович

Під час сьогоднішнього брифінгу заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на теренах області.

Другий день поспіль, виходячи з показників, Хмельниччина наближається до “червоної” зони. Якщо завтра показники залишаться на такому самому рівні, то область перейде до “червоної” зони, де будуть застосовані усі карантинні обмеження, передбачені постановою Кабінету Міністрів України.

На лікуванні перебуває 11992 особи: 1828 лікується стаціонарно, 10164 – амбулаторно. Спостерігається безвідповідальність громадян, які перебувають на амбулаторному лікуванні, в частині не дотримання самоізоляції. Так, працівниками Нацполіції протягом дня складається більше 1 тисячі протоколів про притягнення таких осіб до адміністративної відповідальності.

На території Славутської міської лікарні планується розгортання мобільного госпіталю для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Облаштування здійснюватиме Державна служба з надзвичайних ситуацій України спільно з органами місцевого самоврядування Славутської громади. Наразі вживаються усі організаційні заходи по його розгортанню.

Шпиталь укомплектований усім необхідним обладнанням, кисневими концентраторами та ШВЛ. Територія госпіталю складатиме 12 тис.м.кв., наразі формуються медичні бригади для роботи у ньому. Сергій Ткачук спрогнозував, що до роботи у цьому шпиталі буде залучено і шепетівську медичну бригаду.

Госпіталь буде автономним та матиме можливість розмістити до 120 ліжко-місць та відповідно до табелю, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я, укомплектований обладнанням для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Також заступник голови ОДА повідомив, що вони за кошти обласного бюджету профінансують виготовлення проектно-кошторисної документацію на будівництво кисневої станції у Шепетівській багатопрофільній лікарні:

Далі спільними зусилями із місцевою владою нам треба вишукувати джерела фінансування будівництва. Хоча органи місцевого самоврядвання могли це давно і самі зробити, однак дивлячись на практику, то цим питанням, як власники лікарень, вони не займались.

Ще чиновник прокоментував обіцянку колишнього голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета щодо будівництва ліфта у шепетівській лікарні:

З обласного бюджету кошти не плануються на будівництво ліфта.

Таким чином зі звільненням Дмитра Габінета і обіцянки його виконувати не збираються. Сергій Петрович натякнув, що цим має займатись Шепетівська міська рада, або народний депутат від нашого виборчого округу Олексій Жмеренецький має вибивати субвенцію із державного бюджету.

Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 65,05% (без підозр), 1828 хворих, 379 підозр. Кількість ліжкомісць розгортається відповідно до плану. Також направлено відповідні документи щодо включення Білогірської багатопрофільної лікарні до переліку закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19, що дасть можливість збільшити ліжковий фонд по області.

Останнє редагування 31 березня 2021, 20:40

Відео

0
репостів
0
репостів