Голова Хмельницької ОДА пообіцяв встановити ліфт у шепетівській лікарні

Автор 09 жовтня 2020, 17:44

Сьогодні, 9 жовтня, під час брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет прокоментував скаргу завідувача відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ, що нарікав на відсутність ліфта та достатньої кількості кисню в лікарні.

За його словами, Шепетівська ЦРЛ оснащена усім необхідним. Щодо ліфта очільник ОДА сказав, що за всю історію медзакладу жодного разу питання про його облаштування не піднімалося. Адже більшість хворих лікуються на першому поверсі.

Водночас на другому розташована реанімація, що є проблемою організації лікувального процесу в закладі.

Поміж тим, вчора, 8 жовтня, до Шепетівської ЦРЛ навідувався фахівець, який займатиметься розробкою проєкту майбутнього ліфта. Це обійдеться приблизно в 49 тис. грн. Вартість облаштування самого механізму - близько 1,5 мільйона гривень. Планують, що проєкт буде готовий наприкінці листопада. 

Прокоментував голова Хмельницької ОДА і те, що лікар ніс у руках кисневий балон. Мовляв, це було його ініціативою.

“Та це не означає, що відсутні інші засоби для цього”, - зауважив він.

Щодо відсутністі в реанімації блоків безперевного живлення Дмитро Габінет нічого не сказав. Разом з тим поскаржився на самого шепетівського реаніматолога:

"Питання треба вирішувати конструктивно, а не викладати фотографії та робити на цьому самопіар. Якщо є звернення, я готовий вислухати, більше того, я сам спілкувався у квітні місяці з цим лікарем, який викладав цю фотографію. Нещодавно відвідував лікарню, і також хотів з ним поспілкуватися, у нас просто це не вийшло зробити.  Але ще раз хочу наголосити, проаналізуйте хто з лікарів від якої політичної партії балотується. Це штовхає на підозру щодо певних маніпуляцій. Ліфт потрібен, є проблеми, які треба вирішувати і ми над цим працюємо. Ми не можемо за один день зробити те, що не робилося десятиліттями."

Останнє редагування 09 жовтня 2020, 22:13
0
репостів
0
репостів