11 шепетівських медиків реанімації захворіли на COVID-19

Автор 11 березня 2021, 16:19
11 шепетівських медиків реанімації захворіли на COVID-19 Фото ua.depositphotos.com

Завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії шепетівської лікарні Валерій Сивоконюк повідомив на своїй сторінці, що одинадцять його колег підхопили коронавірусну хворобу COVID-19.

Ну,що шановні земляки! Інформація від головного лікаря! ПМСД застраховані! Лікарі анестезіологи та анестезистки ні! 5 лікарів хворі ! 6 анестезисток хворі!

Це збільшило і так немале навантаження на лікарів, які досі у строю. Адже щодня ми маємо по пів сотні нових інфікованих, багато з яких потребують станціонарного лікування.

Анестезіолог Олег Довгань жалкує, що підступна хвороба зачепила і його:

Не уявляєте як хочеться одужати, знаючи в якій ситуації колеги!!!

Що характерно, Олег захворів вперше, попри часті контакти з інфікованими за останній рік. Медики інших лікувальних закладів теж помічають, що штам коронавірусу, який циркулює нині, став небезпечнішим: важко хворіє багато молоді, вік померлих від коронавірусу меншає, часто почали госпіталізувати дітей. У Міністерстві охорони здоров'я кажуть:

«Цей штам коронавірусу відрізняється коротким інкубаційним періодом – 1-3 дні, втричі більшою заразністю. Зменшенням частки безсимптомних або легких форм захворювань та, на жаль, високою смертністю»

Ну і на останок Валерій Сивоконюк ще раз наголосив, що голова обласної ради чомусь проігнорувала їх, коли видавала страхові сертифікати:

Шановні земляки! У мене виникло питання до пані Лабазюк Віолетти. Чому так само урочисто не були вручені страхові сертифікати для медиків вторинної ланки? Шепетівка чекає відповідь!

Останнє редагування 11 березня 2021, 17:07
0
репостів
0
репостів