У Шепетівці всплеск кількості інфіковних, за 2 дні втратили вже 3 людей

Шепетівська багатопрофільна лікарня Шепетівська багатопрофільна лікарня Фото Валерія Сивоконюка

У місті складається вкрай важка ситуація навколо захворюваності на коронавірусну інфекцію! Картина важча ніж була восени. Про це повідомив міський голова Шепетівки.

Щодня звернення до Шепетівської багатопрофільної лікарні з симптоматикою COVID-19 обраховуються десятками. Медичний персонал вже ввійшов в режим екстреної готовності, залучаються все нові і нові ліжкомісця, зайняті палати інтенсивної терапії. Сьогодні мав зустріч із Валентиною Савчук , Валерієм Сивоконюком та Олегом Довганем, які підтверджують, що Шепетівка наразі готується до найгірших сценаріїв! Наполегливо прошу містян не розслаблятися! Дотримуватися правил карантину! Пам'ятати, що небезпека нікуди не зникла!

Лише вчора, внаслідок COVID-19, у Шепетівці померло двоє людей: чоловіки віком 61 та 71 років. Головний лікар Шепетівської багатопрофільної лікарні Валентина Савчук повідомила:

Станом на 26.02.2021 року перебуває у КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» на лікуванні 55 хворих з діагнозом коронавірусна хвороба COVID-19. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії перебуває 4 хворих. Окрім того, преребуває на лікуванні 17 хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. 28 хворих потребує постійної кисневої підтримки.

Для надання медичної допомоги розгорнуто 4 відділення: інфекційне відділення, неврологічне відділення, відділення реабілітації, відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Неврологічне відділення розміщене на базі кардіологічного відділення та продовжує надавати медичну допомогу хворим з інсультами, іншими невідкладними станами. Планова госпіталізація хворих не проводиться, планові профілактичні огляди призупинені. У всіх структурних підрозділах лікарні посилені карантинні обмеження.

Станом на 14.00 27 лютого серед жителів міста виявлено 28 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. 5 шепетівчан,  які лікувалися від коронавірусної інфекції COVID-19, одужали. Ще один шепетівчанин 1959 р.н, який лікувався від коронавірусної інфекції COVID-19, помер.

Всього за час пандемії у місті Шепетівка лабораторно підтверджено 1357 випадків захворювання, з них:

  • 220 — лікуються,
  • 1099 — одужали,
  • 38 — летальних.

За час пандемії у селі Плесна лабораторно підтверджено 17 випадків захворювання, з них:

  • 15 — одужали,
  • 2 — летальних.

У селі Пліщин лабораторно підтверджено 8 випадків захворювання, з них 8 — одужали.

Серед жителів села Жилинці за час пандемії підтверджено 1 випадок захворювання. 1-одужав.

Тим часом, завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії лікарні Валерій Сивоконюк вкотре нарікає та відсутність ліфта. Його колишній голова Хмельницької ОДА обіцяв встановити ще в листопаді.

Рік пройшов. Де ліфт?..."Слуги народу" плавно пробують скинути цю проблему на місцевий бюджет...А нащо той ліфт? Саме головне - "Велике будівництво"? Шепетівка задоволена. Анестезіологи усе витримають.

Разом з тим Валерій Сивоконюк обурюється, що не всі медики розуміють серйозність ситуації. Зокрема щодо вищезгаданої зустрічі він написав:

На зустріч був запрошений ще гол. лікар Хрещатий В.В.,але він не з'явився через раптове занедужання.

Проведені перемовини про проходження цієї проблеми з найменшими втратами. Вирішено про розширення ковід.ліжок з ліжками для ІТ на територію хірургічного відділення,що спрощувало доступ до важких хворих лікарям анестезіологам. А при умові проведення кисневої системи в тих палатах, була обговорена можливість підключення ще 6 апаратів ШВЛ та 30 точок доступу до кисню.

Нажаль подальші перемовини з завідувачами хірургічного профілю до бажаного результату не превели.Якщо в суботу та неділю ми не зможемо надати повноцінну допомогу усім. То звертайтесь до завідувачів, що рахують, що ми хочемо угробити хірургічну допомогу.Окремо подякуйте князю залізничної медицини.Здоров'я Вам усім!

Останнє редагування 27 лютого 2021, 14:18

Відео

0
репостів
0
репостів