Шепетівська лікарня відтепер сама зможе діагностувати COVID-19

Автор 17 грудня 2020, 13:42

Вчора Шепетівська центральна районна лікарня отримала нове сучасне обладнання - ампліфікатор, який використовується для виявлення людей з COVID-19.

Подарував його народний депутат України, співзасновник компанії "Епіцентр К" та співголова політичної партії «За конкретні справи» Олександр Герега, про що відрапортував у себе на сторінці.

Сьогодні зранку, разом зі Світланою Павлишиною, передали надсучасний ампліфікатор у Шепетівську ЦРЛ та перевірили, як проходить реконструкція інфекційного відділення.

За допомогою цього приладу можна проводити тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та діагностувати COVID-19, навіть якщо у людини немає симптомів хвороби. 

Перший ампліфікатор, придбаний нашими зусиллями, вже 8 місяців допомагає лікарям діагностувати хворобу в Хмельницькій обласній лікарні. Розуміючи, наскільки важлива діагностика в нинішній ситуації, підсилили потужності нашого регіону ще одним ампліфікатором.

Варто відзначити, що придбане обладнання призначене не лише для діагностики коронавірусу. Воно може використовуватися і для інших лабораторних досліджень, таких як вірусний гепатит В, вірусний гепатит С, грипи типу А та Б.

Але це не означає, що діагностувати COVID-19 зможуть вже завтра. Спочатку треба облаштувати лабораторію, потрібні також: ламінарні шафи, холодильники, центрифуги тощо. А ще треба навчити персонал, купити тест-системи та пройти верифікацію.

Останнє редагування 17 грудня 2020, 14:54
0
репостів
0
репостів