Місцеві депутати виділили кошти на придбання інсуліну, внесли зміни до бюджету та затвердили заявку на отримання ґрантової допомоги

Автор 10 грудня 2020, 16:18

10 грудня відбулася третя позачергова сесія Шепетівської міської ради, яку провів міський голова Віталій Бузиль. На порядок денний було винесено 32 питання.

Відповідно до поданих заяв у Шепетівській міській раді було сформовано ще 2 депутатські фракції: «Європейська Солідарність» — голова Олег Довгань та «Опозиційний платформа — За життя» — голова Галина Веселкова. Таким чином у міській раді VIII скликання утворилося 8 фракцій.

Серед питань порядку денного депутати внесли зміни до рішення II сесії міської ради VIII скликання «Про утворення та обрання персонального складу постійних комісій». 

Далі депутати затвердили Програму «Забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет, препарати інсуліну і вазопресину жителів Шепетівської міської територіальної громади на період 2020-2021 роки». Прийняття програми зумовлене недофінансуванням витрат на лікування хворих на цукровий діабет із державного бюджету.

Програма спрямована на забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет жителів Шепетівської територіальної громади препаратами інсуліну та вазопресину, забезпечення їх безперебійного доступу до життєво необхідних препаратів. Також слід зазначити, що далі у ході сесії міської ради прийнято зміни до бюджету міста на 2020 рік та виділено кошти на придбання жителям міста інсуліну у сумі 170 000 гривень.

Про стан виконання міського бюджету за січень-вересень 2020 року доповів начальник фінансового управління Василь Дрищ. 

Далі депутати внесли зміни до бюджетів на 2020 рік міста Шепетівки та сільських бюджетів Пліщинської та Плесенської сільських рад, у Положення про комісію з питань надання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям Шепетівської міської територіальної громади та її складу. 

Про затвердження Програми з організації харчування учнів на 2021 рік доповіла головний спеціаліст управління освіти Людмила Басистюк. Реалізація програми передбачає організацію безкоштовного харчування за кошти міського бюджету для: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів 1-11 класів з малозабезпечених сімей, дітей, батьки яких беруть (брали) участь в АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних і спеціальних класах, учнів 1-4 класів, інших категорій, передбачених законодавством, які проживають на території міста, територіальної громади. 

Про затвердження плану діяльності з підготовки регуляторних актів на 2021 рік доповів начальник управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій Олександр Гринь.

На сесії депутати також затвердили заявку на отримання ґрантової допомоги по проєктах безпеки людини програми «КУСАНОНЕ».

Подана заявка спрямована на отримання грантової допомоги по проєктах безпеки людини. Безповоротна фінансова допомога надається неурядовим організаціям, лікарням, початковим школам, науково-дослідним інститутам та іншим неприбутковим організаціям з метою надання допомоги задля здійснення проектів розвитку цих організацій.

Відповідно до поданої заявки планується за грантові кошти придбати автомобіль для перевезення осіб з обмеженими можливостями для Шепетівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Наприкінці пленарного засідання депутати розглянули земельні питання.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів