На Хмельниччині 1005 ліжкомісць забезпечені киснем, COVID-19 лікують 862 пацієнтів

Автор 26 жовтня 2020, 16:24
Брифінг Романа Примуша Брифінг Романа Примуша

Про динаміку захворюваності на COVID-19, заповненість лікарень, що надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, за заходи, що вживаються в області для протидії COVID-19, розповів на сьогоднішньому брифінгу перший заступник голови ОДА Роман Примуш.

Минулого тижня спостерігалася негативна тенденція до зростання кількості захворілих. Якщо у два попередніх тижні захворюваність становила приблизно 2100 випадків на тиждень, то минулого тижня зросла до 2520.

Складною залишається ситуація із завантаженістю ліжкомісць в окремих закладах, що надають допомогу хворим на COVID-19. Якщо на початок тижня у лікарнях перебувало 811 хворих, то на кінець тижня лікувалися уже 862 людини, а також 374 людини з підозрою на COVID-19. Найскладніша ситуація –  у м.Хмельницькому.

Хмельницька інфекційна лікарня заповнена на 98%, Хмельницька міська – на  85%. Проте готові до розгортання додаткові ліжкомісця у ХМЛ, а за потреби – хворих почне приймати Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. Наразі заклад готовий до цього, але поки що жодного хворого у закладі немає. Практично на 100% заповнена Славутська ЦРЛ, на 96% – Городоцька ЦРЛ, однак пацієнтів можуть приймати заклади із сусідніх регіонів.

Продовжується робота із забезпечення закладів киснем. Наразі із 1885 розгорнутих ліжкомісць 1005 забезпечені киснем. За минулий тиждень додалося 53 точки підключення кисню.

Обласний лабораторний центр оперативно та у повному обсязі опрацьовує усі біоматеріали, що находять на дослідження. На вчорашній вечір були опрацьовані усі доставлені проби. Загалом лабцентр в середньому проводить 1000 досліджень на добу. Всього в області його лабораторією разом  із приватними та комунальними лабораторіями проводиться 1300-1400 досліджень на добу.

Відсьогодні вступило в дію оновлене епідемічне зонування на території області, що було затверджене рішенням Державної комісії  з питань ТЕБ і НС. На жаль, через зростання кількості захворілих ще низка територій увійшла до “червоної” зони.

Також окремі території, що наразі перебувають у “помаранчевій”зоні, демонструють значний приріст кількості випадків захворювання на COVID-19, що може призвести до переходу їх до “червоної” зони. Це, зокрема, Білогірський, Віньковецький, Деражнянський та Хмельницький райони.

Разом з тим, намітилася певна тенденція до зниження захворюваності по м.Нетішину, Городоцькому, Красилівському районах, що дає можливість у разі її збереження сподіватися на послабления епідемічних обмежень.

Останнє редагування 26 жовтня 2020, 16:32

Відео

0
репостів
0
репостів