В Хмельницькій ОДА відреагували на заяву Валерія Сивоконюка

Автор 30 вересня 2020, 17:17

У ході чергового брифінгу перший заступник голови ОДА Роман Примуш розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються з метою протидії її поширенню, а також відповів на заяву шепетівського реаніматолога.

Нагадаємо, Валерій Совоконюк, завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ, нарікає на відсутність ліфта та достатньої кількості кисню в лікарні, оскільки хворих сюди доставляють не тільки з Шепетівки, району, а й з Нетішина, Полонного, Білогір'я.

“Прошу зайвий раз не піднімати збурення серед населення тому що, Шепетівська центральна районна лікарня – одна з найкращих в області щодо забезпечення киснем. Там підключено 71 кисневу точку, є 22 кисневих концентратора, апарати штучної вентиляції легень. Тобто заклад повністю забезпечений і надає відповідну допомогу”, – заявив високопосадовець на брифінгу у середу.

При цьому Примуш зауважив, що якщо виникне необхідність і буде велика кількість хворих потребуватиме кисневої терапії, тоді цих пацієнтів доправлятимуть до Славутської ЦРЛ або СМСЧ Нетішина. Щодо ситуації з ліфтом, то посадовець коментарів не надав.

Також він розповів, що найбільша кількість активних хворих зареєстрована у м.Хмельницькому, м.Кам’янці-Подільському, Волочиському, Красилівському, Дунаєвецькому, Ярмолинецькому та Теофіпольському районах.

Наразі в області для таких хворих розгорнуто майже 1300 ліжкомісць, за необхідності в стислі терміни їх кількість можуть збільшити до 1700. Також в області є достатній матеріальний ресурс для подальшого розгортання ліжкомісць для хворих на COVID-19. Однак, у разі збільшення кількості хворих може скластися напружена ситуація із людським ресурсом. Саме тому дуже важливо, аби всі мешканці області із розумінням ставилися до необхідності дотримання карантинних обмежень та виконували рекомендації лікарів.

За минулу добу виявлено нові випадки на COVID-19 у закладах освіти: захворіли 8 вчителів, 2 учні загальноосвітніх закладів, 2 вихователі, 1 вихованець та 3 особи з числа персоналу ДНЗ. У 4 школах класи перейшли на дистанційну форму навчання.

Продовжується робота з перевірки дотримання правил карантинних обмежень в області. Відпрацювання здійснюють 63 рейдових групи. Ними відпрацьовано понад 600 об’єктів, складено за минулу добу 8 протоколів про порушення.

0
репостів
0
репостів